Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
13°C
5°C
TOR.
14°C
3°C

Nova pošta: VSAKA POGODBA – NOVA ZGODBA

10866
Organizator: Slovensko mladinsko gledališče
O pogojih dela v sodobnih uprizoritvenih praksah

Se zavedamo pasti, ki prežijo na nas, ko vstopamo na trg gledališkega dela? Kakšni so pogoji? Imamo prave informacije? Kaj pomeni tisto, kar piše v pogodbah? Kakšne so naše možnosti in pravice? Kdaj reči ne? O teh vprašanjih smo na Novi pošti že debatirali decembra, a zaradi intrigantnosti in zanimanja poklicne javnosti tokrat pripravljamo večer v katerem se bomo osredotočili na delovne pogoje igralcev v gledališču, na filmu in televiziji.
ni pravno svetovalno telo, specializirano za zadeve ustvarjanja gledališča, in si tudi ne dela iluzij, da bi to lahko postala. Lahko pa ponudi širok nabor izkušenj z različnih področij delovanja v okviru sodobnih uprizoritvenih praks in te izkušnje solidarno in brez dlake na jeziku deli z drugimi. Kako je v neinstitucionalnih in institucionalnih gledališčih, kako pri filmu, na televiziji, pri komercialnih in nekomercialnih projektih, kako z individualnim in kolektivnim avtorstvom itd.? Na voljo vam bo ekipa Nove pošte, ki bo predstavila svoje poglede in izkušnje in z veseljem odgovarjala na vprašanja ter poslušala izkušnje in komentarje obiskovalcev. Večer je namenjen igralcem, dramaturgom, režiserjem in drugim ustvarjalcem v gledališču ter zainteresirani javnosti.

Na dogodku VSAKA POGODBA – NOVA ZGODBA vas pričakujemo: Primož Bezjak, Urška Brodar, Žiga Divjak, Daša Doberšek, Tina Dobnik, Iztok Drabik Jug, Sebastijan Horvat, Janez Janša, Alja Kapun, Uroš Kaurin, Katarina Stegnar, Vito Weis, Gregor Zorc.

Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Maska Ljubljana

Všečkaj objavoOglejte si tudi

ABC nepremičnine