Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C

Naježimo dlako, ostrimo pogled! 2022

##VIEWS##
Organizator: DRUŠTVO ZA ŠIRJENJE FILMSKE KULTURE KINO!
Kontaktni podatki organizatorja: ostrenje.pogleda@e-kino.si.
Vstopnina: 15.00€

Na nikogaršnji zemlji med kanoniziranimi klasikami, komercialnimi uspešnicami in umetniškimi mojstrovinami prebiva pleme pokvečenih, čudaških filmov. Ta filmska zverjad, premalo »skulirana«, preveč nevljudna za uradno zgodovinopisje, vsake toliko prestopi meje in obsede filmska občinstva. Uboge gledalce spreobrača v svoje pravoverne sledilce, kinodvorane ob polnoči preobraža v kinosvetišča.

Če bi radi izkusili slast kultnih in žanrskih filmov ter jih dodobra premislili in predebatirali v krogih filmskokritiške sekte, se pridružite šestdnevni filmskokritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled!, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt med 19. in 24. aprilom organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!

Po ogledu najnovejših in iz arhivov izbrskanih vrhuncev žanrskega filma ter poglobljeni razpravi bodo udeleženci ob pomoči mentorjev razmisleke o filmih zapisali v obliki kratkih esejev. Ti bodo objavljeni na spletni strani festivala in na e-kino.si, izbor pa tudi v reviji KINO!.

Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pa znaša 15 EUR. Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo. Delavnico vodi dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO!, asistiral ji bo Kristian Božak Kavčič.

Prijave zbiramo do 12. 4. (oziroma do zapolnitve mest) na: ostrenje.pogleda@e-kino.si.

Za vprašanja smo dosegljivi na številki 040 302 808 (Zala Ž.).



Oglejte si tudi