Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
19°C
2°C
SRE.
20°C
0°C

Miha Erič: POGLEDI

Organizator: ZAVOD ZA IZOBRAŽEVANJE, UMETNOST, GLASBO IN KULTURNE DEJAVNOSTI ORBITA, LJUBLJANA
Vstopnina: Vstop prost
Osrednji hodnik hostla Celica

Odprtje razstave
/razstava grafik: lesorezov, linorezov in bakrorezov/

Miha Erič (1991) se kot likovni ustvarjalec v prostorih hostla Celice predstavlja tretjič. Prvič se nam je predstavil marca 2017 s serijo barvnih linorezov, ki so nastali na tri mesečni turneji po ZDA z njegovo glasbeno skupino Prismojeni Profesorji Bluesa. Seriji linorezov, s skupnim naslovom Amerika, je po številnih pozitivnih odzivih sledila serija novih grafik in sicer večinoma lesorezov, kjer je umetnik v soustvarjanju z naravo (poseben užitek so mu predstavljali odtisi, ki jih je dobil z različnimi vrstami lesa) tematsko prepletal domišljijski svet z realnim, sedanjost s preteklostjo. Na Mihovem »kalejdoskopskemu vrtiljaku«, kjer se nam je dozdevalo, da smo prepoznali vpliv tako stare japonske klasike kot Birolle in Jakca, pa seveda ni manjkalo tako značilnega in prepoznavnega Eričevskega humorja. »Tam kjer sem bil in tam kjer še nisem bil« je bil naslov razstave, s katero se je v Celici predstavil konec leta 2018.

Tokratna razstava nosi naslov Pogledi. Gre za novo serijo barvnih lesorezov, linorezov in bakrorezov, v kateri nas umetnik popelje v svoj svet - svet improvizacije, domišljije, idile ...ki ga doživimo na nek način anahronistično (zaradi same tehnike, ki je v sodobnem času zaradi dolgotrajnega postopka tako rekoč v zatonu), po drugi strani pa nas ravno ta anahronizem očara in ponese tja, kamor umetnik želi.

Miha Erič je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer ilustracija. Je izjemno plodovit ustvarjalec tako na likovnem kot glasbenem področju. V Celici ga že dobro desetletje poznamo kot glasbenika, kjer je še kot srednješolec prihajal na Celične jame, kasneje pa na našem odru nastopil v različnih zasedbah (Prismojeni Profesorji Bluesa, Smet, Samuel Blues in Miha Erič, Ljudski blues...).


Po otvoritvi bo na večernem koncertu v ciklu Sazvočja sveta nastopil skupaj z duom Aritmija.

Vstop prost. Vabljeni.

Razstavo organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi