Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C

POLITIČNI ABC Izobraževalna delavnica za mlade

##VIEWS##
Organizator: Zavod APGA
Kontaktni podatki organizatorja: zavodapga@gmail.com; 070 618 432; Talja Sušec.
Vstopnina: Vstop prost
Zavod APGA v okviru projekta D.R.E.A.M.LAND - “Razvijanje poti prihodnosti Evrope z neformalnim učenjem aktivnih mladih“ organizira
brezplačno izobraževalno delavnico namenjeno mladim od 18 do 30 let.


Vabimo vas, da izkoristite priložnost, s katero boste pridobili
uporabno znanje o vključevanju v politiko ter aktivnem državljanstvu.


Delavnica bo potekala pod vodstvom dr. Tadeja Rifla, v ponedeljek 22. in sredo 24. aprila 2024 v Ljubljani, od 16:00 do 19:00. Točna lokacija dogodka bo objavljena naknadno.


Štirje udeleženci izobraževalne delavnice bodo tudi izbrani, da se udeležijo
brezplačnega potovanja v Antalyo (Turčija), kjer se bodo med 6. in 12. junijem 2024 skupaj s sovrstniki iz 7 drugih držav partneric projekta udeležili simuliranega parlamenta.
Potovanje jim bo omogočilo, da se povežejo s sovrstniki iz drugih evropskih držav ter izrazijo svoje politične ambicije, želje in prepričanja ter začnejo ustvarjati pot v boljšo prihodnost. Zato ne zamudite priložnosti!


Prijave za udeležbo na izobraževalni delavnici zbiramo do 19. aprila 2024 na povezavi: https://forms.gle/v8LhnNbgjWeUawuJ6


Več o projektu: https://dreamland-project.eu/

D.R.E.A.M.LAND - Developing Routes of Europe’s future through non-formal learning with Active youth Members je projekt, ki se osredotoča na reševanje problemov, s katerimi se srečujejo mladi pri razumevanju političnih odločitev in dostopu do odločevalskih mehanizmov. Cilj projekta je izboljšati politično pismenost mladih ter spodbuditi mlade k aktivnemu vključevanju v civilno družbo in politično življenje na lokalni, nacionalni in evropski ravni.
Rezultati analize, ki smo jo tekom projekta izvedli, kažejo, da so mladi v Sloveniji sicer pretežno zadovoljni s svojim položajem v družbi, vendar pa menijo, da niso dovolj zastopani in da težave, s katerimi se soočajo, niso dovolj slišane in premalo resno obravnavane. Mladi si želijo biti bolj vključeni v politično sfero. Pogosto pa se zgodi, da niso dovolj seznanjeni z možnostmi in načini vključevanja. Verjamejo, da potrebujejo več znanja, več politične pismenosti in več informacij o tem, kako postati aktivnejši državljani in kako se vključevati v procese političnega odločanja.
Projekt D.R.E.A.M.LAND mladim daje priložnost, da preko izobraževalne delavnice pridobijo znanje, ki jim bo omogočilo aktivnejšo participacijo v civilni družbi in političnem življenju ter jim dalo zagon za vključevanje v lokalno, nacionalno in evropsko politiko.
Projekt mladim omogoča, da se med seboj povežejo ter pridobijo prostor, ki jim bo omogočal izraziti njihove politične ambicije, želje in prepričanja, ki prispevajo k boljši prihodnosti.
Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije, v njem sodeluje 8 organizacij iz Turčije, Belgije, Italije, Švedske, Finske, Makedonije, Francije in Slovenije.

ERASMUS-YOUTH-2022-YOUTH-TOG 101090085

Oglejte si tudi