Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C

Glasbena ulica

##VIEWS##
Organizator: DRUŠTVO GLASBENA MLADINA LJUBLJANSKA
Kontaktni podatki organizatorja: Glasbena Mladina Ljubljanska, gml.drustvo@siol.net, +386 (0)1 426 84 71.
Vstopnina: Vstop prost


Eva Majcen
, kljunasta flavta
Branimir Rezić, čembalo

*
Duo Luna
Vesna Gostič, violina
Lucija Lorenzutti, klavir

 

Spored:

 

Jacob van Eyck:

Amarilli mia bella

 

Giovanni Battista Fontana:

Sonata seconda

 

Lojze Lebič:

Od blizu in daleč – sedem podob za kljunaste flavte

Kačji kraljič

 

Antonio Vivaldi:

Koncert v c-molu za kljunasto flavto, godala in basso continuo, RV 441

 

Gostje:

Kaja Ladava, violina

Živa Letnar, violina

Brina Podgajski Kampuš, viola

Ana Miculinić, violončelo

 

*

 

Maurice Ravel:

Sonate posthume pour Violon et Piano

Pavle Merkù:

Two mood songs za violino in klavir

 

Claude Debussy:

Sonata za violino in klavir, L.140

 

 

Eva Majcen je svojo glasbeno pot začela pri prof. Andreji Puhar v Glasbeni šoli Tržič. Po uspešnem zaključku osnovnega šolanja je leta 2016 nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Mateje Bajt, kjer je leta 2020 maturirala. Svojo pot gradi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je do konca leta 2022 redno študirala pri prof. Mateji Bajt, leta 2023 pa pri prof. Matthijsu Lunenburgu, pri katerem je diplomirala. Magistrski študij nadaljuje pri prof. Maruši Brezavšček. Kot solistka in članica komorne zasedbe se je v letih 2015, 2019 in 2022 udeležila tekmovanja Temsig. Leta 2015 je v zasedbi Kvarteta kljunastih flavt dosegla zlato plaketo in drugo nagrado, leta 2019 je kot solistka prejela zlato plaketo, drugo nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter leta 2022 kot solistka prejela zlato plaketo in drugo nagrado. Nastopa kot solistka in članica komornih zasedb ter ansamblov. Z Ansamblom kljunastih flavt je leta 2020 sodelovala na samostojnem koncertu v Stolpu Škrlovec v Kranju. V letu 2022 je v Kvintetu kljunastih flavt AG nastopila v ciklu Solo e da camera na Ptuju, v okviru koncertov Glasbene mladine ljubljanske, na otvoritvi Slovenskih glasbenih dnevov v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, na koncertu Slavnostna akademija ob 150. obletnici Glasbene matice Ljubljana, prav tako je sodelovala pri projektu Mladi talenti v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani. Leta 2023 je v Duu erithaci rubeculae nastopila v okviru koncertov Glasbene mladine ljubljanske in v ciklu Solo e da camera. V Kvartetu kljunastih flavt je sodelovala tudi z zborom Vokalne akademije Ljubljana. Redno se udeležuje seminarjev mojstrskega tečaja za kljunasto flavto v Radovljici pri prof. Mateji Bajt, kjer nastopa na zaključnih in samostojnih koncertih. Udeležila se je tudi seminarjev, ki so jih vodili prof. Katharina Lugmayr, prof. Helge M. Stiegler, prof. Matthijs Lunenburg in prof. Anne-Suse Enßle.

 

Čembalist Branimir Rezić (rojen leta 1989 na Hrvaškem) deluje tudi kot skladatelj. Svojo glasbeno pot je začel v Drnišu z glavnim predmetom klavir, nato nadaljeval v Srednji glasbeni šoli Ivana Lukačića v Šibeniku, kjer je maturiral na Oddelku za glasbeno teorijo. Po končani srednji šoli se je leta 2007 vpisal na Umetniško akademijo univerze v Splitu (UMAS), kjer je leta 2012 diplomiral na Oddelku za glasbeno teorijo. Istega leta je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2015 magistriral na Oddelku za sakralno glasbo. V času študija sakralne glasbe se je začel izpopolnjevati na Katedri za staro glasbo (sedanji Oddelek za staro glasbo UL AG) pri izr. prof. Egonu Mihajloviću na področju čembala in bassa continua. Leta 2015 se je vpisal na magistrski študij čembala pri prof. Mihajloviću in ga leta 2018 končal z odliko. Redno se izobražuje na številnih seminarjih za čembalo, kompozicijo in zborovsko dirigiranje. Kot skladatelj je bil večkrat nagrajen. Njegove skladbe izvajajo tudi v tujini. Kot čembalist in asistent dirigenta je sodeloval na številnih koncertih z Baročnim orkestrom UL AG, SNG Maribor, Zborom Slovenske filharmonije, Slovenskim baročnim orkestrom, Glasbeno matico Ljubljana, MePZ Obala itn. Od leta 2017 vodi samostojne delavnice na področju glasbene umetnosti in teorije. Trenutno dela kot svobodni umetnik ter privatno poučuje teoretične predmete na področju stare glasbe. Od leta 2018 deluje kot strokovni sodelavec na Akademiji za gasbo v Ljubljani na Oddelku za staro glasbo, od leta 2023 pa je tam habilitiran asistent.

 

*

 

Duo Luna sestavljata violinistka Vesna Gostič in pianistka Lucija Lorenzutti. Pod mentorstvom odlične japonske pianistke in profesorice Sae Lee igrata od leta 2022. Lucija Lorenzutti je iz klavirja maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Nine Prešiček. Trenutno zaključuje dodiplomski študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri red. prof. Tomažu Petraču. Igra v različnih komornih zasedbah in sodeluje pri domačih in mednarodnih projektih na področju klasične in sodobne glasbe ter gledališča. Vesna Gostič je po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Roku Zgoncu nadaljevala študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Vasilija Meljnikova, kjer je leta 2023 diplomirala. Magistrski študij nadaljuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Annelie Gahl. Že od vsega začetka koncertira in se udeležuje tekmovanj, tako solistično kot s komornimi skupinami. Za izvedbo Violinskega koncerta v g-molu Maxa Brucha s Simfoničnim orkestrom RTV Ljubljana maja lani je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

 

Oglejte si tudi