Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
0°C
-2°C
TOR.
2°C
-2°C

20 let javnih naročil v Republiki Sloveniji

10513
Organizator: Nebra, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru
Vstopnina: 402

V letu 2017 bomo obeležili dvajsetletnico uveljavitve prvega zakona o javnem naročanju. Odtlej je bilo področje javnega naročanja predmet nenehnega dopolnjevanja in spreminjanja. K temu so zlasti pripomogle spremenjene direktive, sodna praksa Sodišča Evropske unije in druge okoliščine, ki jih je želel zakonodajalec normativno urediti (npr. neposredna plačila podizvajalcem). Vsaka izmed sprememb in dopolnitev je prinesla številne novosti, ki so jih morali upoštevati tako naročniki kot ponudniki.

Na posvetu bo predstavljen pregled ključnih sprememb in dopolnitev zakonodaje o javnem naročanju, predstavljena bo uporaba novih postopkov javnega naročanja in ključnih institutov, ki so bili s sprejemom novih evropskih direktiv prenešeni tudi v slovensko zakonodajo. V nadaljevanju bo predstavljen pregled pravne prakse in stališč nadzornih institucij, tako z revizijskega kot prekrškovnega vidika, obravnavana bodo vprašanja, s katerimi se naročniki in ponudniki v fazi izvajanja pogodbe vsakodnevno soočate. Za zaključek je organizirana razprava o vključitvi sodnega varstva v revizijski postopek, v katero se bodo lahko udeleženci s svojimi stališči in izkušnjami tudi aktivno vključite.

Na posvetu bodo sodelovali strokovnjaki in poznavalci javnega naročanja: dr. Rajko Pirnat, dr. Aleksij Mužina, mag. Njives Prelog, Aleš Avbreht, Urška Skok Klima, Borut Smrdel, mag Uroš Škufca in drugi, dogodek pa bodo odprli tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel in dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani dr. Miha Juhart.

Posvet je sicer namenjen vsem, ki se ukvarjate z javnimi naročili in se želite celovito seznaniti z vsebino javnih naročil z različnih vidikov, pod vodstvom strokovnjakov iz teorije in prakse.
Vabljeni so predstavniki naročnikov in ponudnikov ter vsi, ki ste kakorkoli odgovorni za javna naročila. Glede na vsebino je posvet namenjen tudi članom strokovnih komisij, nadzornih odborov, vsem odgovornim v lokalnih skupnostih. Vabimo odvetnike, sodnike in vse, ki se želite na enem mestu seznaniti z najbolj perečimi vprašanji na področju javnih naročil. Več informacij je na voljo na spletni strani dogodka 20 let javnih naročil v Republiki Sloveniji.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.