Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-5°C
JUTRI
3°C
1°C
Oceni objavo

Vpis učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov v šolskem letu 2022/23

Občina Litija vsako leto ob zaključku šolskega leta v sodelovanju z osnovnimi in glasbeno šolo iz občine Litija organizira vpis učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov.

Letošnja, že 44. prireditev ob vpisu učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov, je bila v torek, 20. 6. 2023, ob 18. uri, na Geoss-u. Kulturni program je pripravila OŠ Litija.

V zlato knjigo se vpišejo učenci osnovnih šol, ki so dosegli v zadnjih štirih letih šolanja povprečno oceno, ki ni nižja od 4,53 za vsak razred v obdobju od 6. do 9. razreda, z največ eno oceno 3 v posameznem razredu, ter učenci Glasbene šole Litija-Šmartno, ki so zaključili glasbeno šolanje na nižji oz. višji stopnji in so bili pri glavnem predmetu v vseh razredih ocenjeni z odlično oceno.

V Knjigo dosežkov so vpisani tisti učenci, ki so dosegli izjemne ali vsaj nadpovprečne rezultate na različnih državnih tekmovanjih iz znanja, športa in drugih šolskih dejavnosti.

Župan Občine Litija Franci Rokavec je učencem, vpisanim v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov, podelil diplome in knjižne nagrade.

Foto: Foto format Litija

Oglejte si tudi