Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

ŠKRATKOV VEČER V PRAZNIČNEM DECEMBRU V VRTCU ČEBELICA V GABROVKI

Mesec december s svojimi prazniki in tradicijo prinaša čarobnost in buri domišljijo prav pri vsakem izmed nas. Pričarati otrokom čarobnost, veselje in iskrice v očeh je nekaj najlepšega in neprecenljivega.
Zato so tudi dejavnosti v skupini Pikapolonic in vrtcu Čebelica obarvane s čarobnostjo.

Da se je začel praznični december jih je najprej opomnil Miklavž, ki jim je prinesel dobrote po starem običaju (mandarine, jabolka, orehe...). Rdeča nit prazničnega decembra so bili škratki. V igralnici so ustvarili škratkov domek. Vsak dan so na smrečici presenečenja dobili ime novega škratka, ki je bil gospodar škratkovega doma. Koliko veselja, vznemirjenja in pričakovanj se je zvrstilo v teh dneh. Ob prepevanju pesmic, poslušanju škratkovih in palčkovih zgodbic, so ustvarjali okraske za novoletno jelko, lučke za škratkov sprevod  ter izdelovali voščilnice za svoje starše. Pekli so parkeljčke in medenjake, da je zadišalo po vrtcu in z njimi pogostili starše. Dedek mraz jih je razveselil z čarodejem Romanom in darili, ki so mu jih pomagali ustvariti starši s svojimi pridnimi in ustvarjalnimi rokami. Z Ajdino mamico so ustvarjali praznične aranžmaje.

Zaključek rdeče niti je bil »škratkov večer«. V uvodu so se mali škratki predstavili s prepevanjem pesmic. Sledil je škratkov sprevod z lučkami. Na  sprevodu sta jih presenetila še škrata muzikanta, Jan in Žiga s harmoniko in kitaro. Na zaključku sprevoda pa starši, ki so malim škratkom odigrali igrico »Didel, didel, daja, dedek Mraz prihaja«. To je dalo škratkovem večeru še poseben čar.

Decembrski čas je bil ob obilici hitenja tudi čudovita priložnost, da obogatijo svoje odnose in spoznavajo drug drugega, se drug drugega veselijo ter pokažejo svojo naklonjenost in ljubezen.

Starši hvala za vse te dragocene trenutke.

 

                                                                                   Za male Pikapolonice Marinka  in Helena

Oglejte si tudi