Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Prostovoljci zasavske regije 2021 so …

Znani so prejemniki nazivov natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021. Nazive letos prejmejo štirje prostovoljci posamezniki, v vsaki občini eden, ena prostovoljska organizacija in en prostovoljski projekt.

Na javnem natečaju Prostovoljec zasavske regije 2021 so se za nazive potegovali posamezniki, organizacije in projekti v treh kategorijah, Prostovoljec zasavske regije 2021 po posameznih občinah, Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 in Prostovoljski projekt zasavske regije 2021.

Po prvi fazi javnega natečaja, ko je potekalo zbiranje predlogov za prejemnike nazivov, je v mesecu decembru, od 5.12. do 31.12., sledilo glasovanje. Glas za posameznika je preko poslanega SMS sporočila oddalo 211 oseb, za projekt pa 243.

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 so Maja Odlazek iz Podkuma, prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum,  Mijo Levačič  iz Litije, prostovoljec Društva žarek upanja, Slobodan Filipovič iz Hrastnika, predsednik Kulturno umetniškega društva Veter ter Nataša Pavlovič iz Trbovelj, prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 prejme organizacija Planinsko društvo Hrastnik.

Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 prejme projekt Prostofer v občini Hrastnik, Zavod Zlata mreža in Občina Hrastnik.

Letos sklepnega dogodka s podelitvijo nazivov ne bo. Nazive bodo prejemnikom podelili individualno na Občinah, v skladu z navodili in priporočili za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Letos bodo prejemnikom nazivov praktične pozornosti podarili Steklarna Hrastnik, d.o.o., in Razvojni center Srca Slovenije.

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo, koordinatorice mreže slovenskih prostovoljskih organizacij.

Tekom celotnega natečaja je nad izvedbo in potekom natečaja bedela komisija, sestavljena iz predstavnic vseh štirih občin regije in predstavnice Slovenske filantropije.

Več informacij o prejemnikih nazivov in vtise iz podelitev boste v prihodnjih dneh našli na spletni strani www.consulta.si, v E-obvestilniku Regionalnega centra NVO, v Facebook skupini ZaNVO - nevladne organizacije zasavske regije in v lokalnih in regionalnih medijih. 

Vsem prejemnikom nazivov še enkrat iskrene čestitke in velik hvala!

Oglejte si tudi