Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
22°C
10°C
JUTRI
22°C
9°C
Deli
2679

Podpis konzorcijske pogodbe LAS Srce Slovenije

Podeželje Srca Slovenije je del evropskega podeželja, ki se razvija tudi s pomočjo sredstev Evropskega kmetijskega sklada in sklada za regionalni razvoj. Temelj za dostop do teh sredstev v obdobju 2014-2020 je Program razvoja podeželja Republike Slovenije in Operativni program evropske kohezijske politike. Lokalna akcijska skupina - LAS Srce Slovenije je bila ob ustanovitvi leta 2007 med prvimi aktivnimi lokalnimi akcijskimi skupinami v Sloveniji. Po šestih letih delovanja se LAS Srce Slovenije uvršča med najuspešnejše v državi.

 

V programskem obdobju 2007-2013, je bilo uspešno izpeljanih kar 83 projektov društev, podjetij, kmetov in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Hkrati je bilo na območje skupaj lansiranih preko 1,8 mio evrov sredstevLeader in razvojnih sredstev lokalnega sofinanciranja.

 

Lokalna akcijska skupina na območju Srce Slovenije nadaljuje svoje poslanstvo s številnimi partnerji, ki znajo videti prek meja lastne lokalne skupnosti. Z začetkom izvajanja novega programskega obdobja 2014-2020 bo 40predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacijvzpostavilo javno-zasebno partnerstvo s podpisom konzorcijske pogodbe za sodelovanje v LAS Srce Slovenije. Podpis bo potekal v četrtek, 12. marca 2015, ob 12. urina Geometričnem središču Slovenije v gostilni Vrabec (Spodnja Slivna 18, Vače).

 

Upravljalec LAS Srce Slovenije je bil v programskem obdobju 2007-2014 Razvojni center Srca Slovenije, d. o.o.

 

Informacije o organiziranosti in upravljanju LAS Srce Slovenije so dostopne na spletnem naslovu www.razvoj.si/las

 

 

 

Več informacij:
Ana Savšek, Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.
Telefon: 040 210 744, e-pošta: ana.savsek@razvoj.si

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi