Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Vpis učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov v šolskem letu 2014/2015

Občina Litija in Osnovna šola Litija vabita na 36. slovesnost ob vpisu učencev v Zlato knjigo in Knjigo najboljših dosežkov, ki bo v sredo, dne 24. 6. 2015, ob 19. uri, v prostorih Osnovne šole Litija, Ulica Mire Pregljeve 3, 1270 Litija.

 

V Zlato knjigo so lahko vpisani učenci, ki so obiskovali osnovne šole v Občini Litija in so dosegli v zadnjih štirih letih šolanja povprečno oceno, ki ne sme biti nižja od 4,53 za vsak razred v obdobju od 6. do 9. razreda. Učenec ima lahko v posameznem razredu največ eno oceno »dobro (3) «. V Zlato knjigo so lahko vpisani tudi učenci s stalnim prebivališčem v Občini Litija, ki obiskujejo osnovne šole izven območja Občine Litija, če izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje in če občina pravočasno prejme podatke o njih.

V Zlato knjigo so lahko vpisani tudi učenci Glasbene šole Litija-Šmartno ali druge glasbene šole, ki imajo stalno prebivališče v Občini Litija, in so zaključili glasbeno šolanje v izbranem programu na nižji oziroma višji stopnji in so bili v vseh razredih pri glavnem predmetu ocenjeni z odlično oceno.

 

Kriteriji za vpis v Knjigo najboljših dosežkov se delijo na področje znanja in področje športa ter so naslednji:

 

Kriteriji za vpis v Knjigo najboljših dosežkov za dosežke s področja znanja:

a)     osnovne šole: doseženo zlato priznanje ali skupinsko prvo mesto oziroma zlato priznanje ali prva tri mesta na posamičnih državnih  tekmovanjih s področja znanja, ki so vsako leto objavljena v Koledarju šolskih tekmovanj, ki ga objavlja Ministrstvo, pristojno za izobraževanje;

b)     glasbene šole:

-       doseženo zlato ali srebrno priznanje na državnem ali mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov in plesalcev RS;

-       doseženo zlato priznanje na regijskem tekmovanju mladih glasbenikov RS;

c)     podružnica s prilagojenim programom: osvojeno zlato priznanje ali prvo mesto na državnih tekmovanjih s katerega koli področja.

 

Kriteriji za vpis v Knjigo najboljših dosežkov za dosežke s področja športa:

-       dosežen status kategoriziranega športnika po veljavnih merilih OKS v tekočem šolskem letu;

-       dosežena ekipna ali posamična uvrstitev med prva tri mesta na državnih ali mednarodnih tekmovanjih po pravilih panožnih športnih zvez ali na šolskih športnih tekmovanjih, ki jih organizira pristojni zavod za šport RS.

 

Starše otrok, ki stalno prebivajo na območju Občine Litija, šolo pa obiskujejo izven matične občine, obveščamo, da bodo otroci lahko vpisani v Zlato knjigo ali Knjigo dosežkov Občine Litija, če nam bodo najkasneje do petka, 12. 6. 2015, predložili potrebne podatke in dokazila o izpolnjevanju pogojev za vpis.

 

 

Oglejte si tudi