Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
22°C
JUTRI
33°C
21°C
Oceni objavo

MICROFUTURE - nov podjetniški projekt za ranljive skupine

Razvojni center Srca Slovenije je uspešno prijavil še en projekt t.i. Microfuture, ki se je začel izvajati 1.3.2023 in bo trajal do 31.5.2027. V projekt bomo med drugimi vključili tudi Zadrugo KIKštarter, občine na območju LAS Srca Slovenije in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Socialno bolj ogrožene skupine, kot so mladi, ženske, brezposelni posamezniki, invalidi in starejši, imajo odlične poslovne ideje, ki pa jih sami težje uresničijo zaradi pomanjkanja sredstev in znanja s področja pridobivanja finančnih sredstev. Verjamemo, da te skupine potrebujejo le več podpore v začetnih fazah zagona svojega prvega podjetja ali pri nadaljnji uspešni širitvi.

Z nudenjem storitev in znanja s področja mikro-financiranja bomo takšne ogrožene skupine lahko ustrezno motivirali in podprli. 

S Projektom Microfuture bomo še dodatno podprli cilj razvoja mikro-financiranja v lokalnemu okolju, ki ga spodbuja tudi Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.

Cilj projekta je z med-regijskim sodelovanjem prepoznati dobre prakse držav članic Evropske unije, te vpeljati v lokalno okolje in tako omiliti negativne ekonomske vplive kot tudi prispevati k omilitvi problema brezposelnosti. Zaznavanje priložnosti v uspešnih sektorjih, spodbujanje zelenega podjetništva in prispevanje k zmanjšanju negativnih okoljskih vplivov ter ustvarjanje novih delovnih mest bodo krovne naloge tega projekta. Poleg Slovenije v projektu sodelujejo tudi druge evropske države, in sicer Švedska, Italija, Francija in Romunija.

S pomočjo delavnic, seminarjev ter uspešnih prijav na razpise s področja mikro-financiranja bomo pripomogli k hitrejšemu okrevanju mikro, malih in start up podjetij, predvsem s področja zelenega in digitalnega podjetništva.

Zavedamo se, da sta Covid-19 kriza in splošna ekonomska kriza precej vplivali na finančno stabilnost manjših podjetij in da je vsaka pomoč lahko ključna za nadaljnji uspeh ali nov začetek.

Ker si nenehno prizadevamo podpirati podjetniško živahnost v našem lokalnem okolju, bo SPOT točka s projektom pridobila novo razsežnost in se okrepila tudi na področju svetovanja iz mikro-financiranja.


Jasna Presečki, Razvojni center Srca Slovenije

Oglejte si tudi