Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
11°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Mali vrtičkarji

Ni okolje tisto, ki naredi človeka lepega, ampak je človek tisti, ki dela okolje lepo. Naravo moramo spoštovati in biti do nje odgovorni.
Imeti svoj vrtiček, skrbeti za rastline, jih zalivati, spremljati njihovo rast, pobirati plodove, to je za otroke nekaj zelo pomembnega in zanimivega. To so omogočili tudi otrokom v  vrtcu Čebelica. Preuredili so skalnjak pred vrtcem in vanj zasadili nekaj novih zelišč. V korito so zasadili okrasne rože, ki bodo krasile njihovo okno. Za vse rastline bodo preko leta skrbeli in jih opazovali pri rasti. Pred urejanjem skalnjaka so se odpravili na ogled vrtnarije Klinc, kjer so sadike tudi kupili. Lastnik vrtnarije jih je razveseli še s sadikami jagod, ki so jih odnesli domov in posadili s starši. Za to se mu iskreno zahvaljujejo.

Ob enem pa si želijo z raziskovanjem,  eksperimentiranjem, pogovori  o onesnaževanju, medsebojnem spoštovanju ter sožitju z okoljem in naravo pri otrocih vzbuditi odgovoren odnos do žive in nežive narave, jim omogočiti vpogled, kako sami in drugi ljudje vplivajo na naravo in kako lahko sami dejavno prispevajo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja. Njihovo ekološko usmerjeno vedenje je v veliki meri odvisno od vedenja  odraslih in njihovega odnosa do okolja. K temu cilju jih vseskozi vodi tudi sodelovanje v projektu »Veliki nemarni škornji«.

 

                                                                                                                           Za male Pikapolonice Marinka L.

Oglejte si tudi