Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-4°C
Društvo Tombas
Deli

DRUŠTVO TOMBAS

Število glasov: 0

Predstavitev

Društvo Tombas je bilo ustanovljeno leta 2005 in je v okviru svojega delovanja organiziralo posamične prireditve, npr. literarne večere, koncerte, razstave, in vsakoletne prireditve, npr. Tombas fest 2006, 2007, 2008.
V okviru društva delujejo gledališka sekcija, mladinska sekcija in športna sekcija.

Gledališka sekcija Izredni teater Društva Tombas je zadnja leta najbolj dejavna sekcija društva:

Gledališka skupina Izredni teater v okviru društva Tombas deluje od oktobra 2007. V tem času je uprizorila pet avtorskih gledaliških predstav in dva omnibusa kratkih dram: Naše edino bogastvo (junij 2008, KC Litija), Gnusni umori v cirkusu Vargas (marec 2010, KC Litija), s katero smo se uvrstili v spremljevalni program regionalnega Linhartovega srečanja, Mamo ste pa kar živo pokopali? (marec 2012, KC Litija), s katero smo se uvrstili v tekmovalni program regionalnega Linhartovega srečanja  2012 in prejeli nagrado  za najboljšo stransko žensko vlogo in posebno nagrado selektorja za izvirno besedilo, režijo in mentorstvo skupine, ter Svetla prihodnost (marec 2014, KC Litija), za katero je prejela selektorjevo nagrado za izvirno besedilo na območnem nivoju. Leta 2015 je skupina uprizorila celovečerno predstavo Kratko in jedrnato, omnibus kratkih dram, leta 2016 pa predstavo Kratko in jedrnato o življenju, smrti in sploh vsem (predstava je gostovala tudi na mednarodnem festivalu Rdeči revirji v Trbovljah, 3. junija 2016); v letu 2017 je društvo za predstavo Zagonimo Slovenijo prejelo posebno nagrado selektorja za Izvirno besedilo in režijsko postavitev na regijskem Linhartovem srečanju, ki ga organizira JSKD.

Poleg tega je skupina v zadnjih treh letih posnela več kratkih filmov: Bolivarjev kip, Spot (2015), Med poštenimi ljudmi, Veliki pok v Malem dolu (2016), 30 dni brez vrvi (2017).

Skupina redno gostuje po vsej Sloveniji in organizira izmenjavo z drugimi gledališkimi skupinami.

Zadnje vsebine