Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

SOBOTA JE DAN ZA PLES!

Prvi plesni večer je za nami. Kulturni dom Šmartno se je za en večer spremenil v pravo plesno dvorano. Ste tudi vi za en ples?
V soboto, 10.3.2018, so »mučeniki« namesto, kot veli tradicija, suhih sliv, trnja in klobas, v dar od svojih dragih prejeli štiri ure standardnih in latinskoameriških plesov v čudovitem ambientu Kulturnega doma Šmartno pri Litiji, ki so ga v ta namen izbrano okrasili člani Društva Tombas pod organizatorsko taktirko Petre Kunc. Zgodil se je namreč prvi »večer družabnih plesov« - malo drugačen večer kot smo ga navajeni v teh krajih. Okrog trideset se nas je zbralo in po pijači dobrodošlice prav nič sramežljivo zavrtelo na plesišču ob zvokih valčka, fokstrota, ča-ča-ča-ja, sambe, rumbe, tanga, jivea, salse in polke. Druščina, v kateri so bili tako tisti, ki jim koraki po plesnem parketu niso tuji in popolni amaterji (no, polko smo obvladali prav vsi :) ), je dodobra segrela prostor, ki je bil skoraj neprepoznaven zaradi posebej izbrane glasbe, odlične ambientalne svetlobe, domišljenih detajlov, pogrnjenih klubskih mizic s pijačo in prigrizki ter vsemi ostalimi elementi, ki so za vrhunsko organiziran plesni večer potrebni. Da smo vsi zaplesali z vsemi je poskrbela Maša Mesarič, plesna učiteljica, ki v Litiji že več sezon deli svoje znanje v okviru plesno športnega društva NLP in nas je posebej za ta večer postavila in pripravila za skupno koreografijo s ča-ča-ča-jem v glavni vlogi. Večer je bil sproščen, zabaven, prijeten drugačen in vrhunski. Z željo po še. Ta se nam bo uresničila že čez mesec dni, točneje
v soboto, 14.4.2018 na isti lokaciji. Upam, da postane tradicionalna in da se nam pogumno pridružite vsi tisti, ki vas včasih zasrbijo pete, pa, razen v domači dnevni sobi nimate priložnosti, da si jih prijetno popraskate.

Za Društvo Tombas zapisala Mojca Štepic

Oglejte si tudi