Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
24°C
11°C
SOB.
25°C
12°C

PREMIERNA PROJEKCIJA FILMA PRIHAJA JEMIMA

2943
Društvo Gledališče Kolenc v sodelovanju z Društvom GEOSS

Društvo Gledališče Kolenc v sodelovanju z Društvom GEOSS od meseca januarja 2018 vodi projekt Srce Evrope "He-art".

Pri projektu sodelujejo partnerske organizacije iz sedmih držav (poleg Slovenije torej še sodelujejo: Italija, Francija, Albanija, Bolgarija, Švedska, Španija, Grčija).

Projekt je namenjen mednarodnemu sodelovanju ter ustvarjanju in vzpostavljanju trajne mreže srčnih točk z lastnostmi, ki izvirajo iz plemenitega poslanstva GEOSS-a. Vsaka mednarodna kulturna srčna točka bo ustvarjalno središče, v katerem se načrtujejo, oblikujejo, izvajajo in odvijajo kulturni dogodki, ki promovirajo srčne vrednote, kot so sprejemanje različnosti, razumevanje, človeškost, prijateljstvo in solidarnost, sočutje in trajnostno preživetje na Zemlji – na zasebni, narodni in mednarodni ravni.

Z mrežo He-art bodo ustvarili zgled kulturnega turizma in vzpostavili utrip srčne točke, ki bo delovala za kraj, za domovino ter za mednarodno sodelovanje in povezovanje. Ob srečanju bodo obravnavali tudi teme kot so: problemi mladih, brezposelnost, globalizacija, imigracija, Evropsko državljanstvo, stigmatizacija ipd.

Društvo Gledališče Kolenc skupaj z Društvom GEOSS in Družinskim gledališčem Kolenc v okviru programa Evropa za državljane, ki ga uresničuje 13 partnerjev iz 8 evropskih držav, predstavlja srčno, ganljivo in zabavno filmsko komedijo za mladostnike in odrasle - o emigrantski deklici Jemimi - z naslovom PRIHAJA JEMIMA.

Jemima je deklica, ki je pred dvema letoma s svojo mamico iz Sirije pribežala v Slovenijo. Gotovo bi raje ostala doma, kjer se je v svojem okolju počutila varno in ljubljeno, kjer je hodila na ure baleta, kjer se je učila in se zabavala s svojimi vrstniki …
Življenje pa ji je proti njeni volji pripravilo drugačne preizkušnje …

Preizkušnje, kakršne lahko ob morebitnih brezvestnih voditeljih, brezsrčnih odločitvah, brezčutnem kapitalizmu, nerazumevanju, nepoznavanju drugih kultur in navad, mejah in ograjah … doletijo kogarkoli od nas - že jutri si lahko Jemima tudi ti!

V okviru projekta vas zato 21. 4. 2018 ob 19.30 vabimo v OŠ Vače na premierno projekcijo filma Prihaja Jemima s srčnim srečanjem na temo mnogofunkcionalnosti in pozitivnih vplivov umetnosti.

VSTOP JE PROST!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi