Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Organizatorji s premierno izvedbo prireditve Umetnost rizlinga in gibanice zadovoljni

Na prizorišču v okolici cerkve sv. Lenarta v središču Lenarta je 21. avgusta 2021 od 17. ure dalje prvič potekala dobro obiskana prireditev Umetnost rizlinga & gibanice. Kot že ime pove, so obiskovalcem, ti so bili od blizu in daleč, ob upoštevanju pogoja PCT ponudili vrhunsko vinsko-kulinarično doživetje, začinjeno z glasbo.
Pobuda za prireditev je prišla s strani članov Vinogradniškega društva Lenart. Njihov predsednik Stanislav Kramberger je dejal, da je izbrana vina, v glavnem laške in renske rizlinge, ponujalo kar 22 vinarjev iz vinorodnih dežel Podravje in Pomurje.
»Na voljo so vse vrste rizlingov; od suhih, polsuhih, polsladkih, sladkih do predikatov in poznih trgatev. Glede izbora vina smo tako zelo zadovoljni, prav tako z obiskom. Upamo, da bo prireditev postala tradicionalna.«
Predsednik lenarških vinogradnikov dodaja, da vsi trije elementi, ki so bili združeni v prireditvi, vino, slovenjegoriška gibanica in glasba, veljajo za vrsto umetnosti.
»Za vse troje velja, da je lahko le dobro in boljše, hkrati pa je tudi domače. Gibanica, ki jo v obliki showcookinga pripravljajo članice Društva kmečkih žena in deklet Lenart, je narejena po receptu, res pa je, da se receptura od vasi do vasi lahko nekoliko razlikuje.«
Župan občine Lenart mag. Janez Kramberger nam je povedal, da takšen dogodek predstavlja veliko dodano vrednost za občino.
»To je prireditev, ki je zahtevala precej organizacijskega dela. Pri njeni izvedbi smo se našli vinogradniki, občina, aktiv kmečkih žena in v strokovnem delu tudi ptujski kmetijski zavod. To, da na enem mestu zbereš več kot 20 vinogradnikov, kmečke žene, ki v živo pripravljajo gibanice in tudi glasbene goste, predstavlja v teh corona časih velik zalogaj. Želim si, da bi ta dogodek postal tradicionalen. Lepo je tudi, da nam je gospod župnik prisluhnil in da se vse dogaja v okolici cerkve in na dvorišču stare šole. V lanskem letu smo to prireditev, ki je potem zaradi epidemije nismo mogli izvesti, načrtovali v Centru Slovenskih goric. Zdaj pa lahko trdim, da je to prizorišče zagotovo boljše.«
Za glasbeno vzdušje na prireditvi, oder je bil postavljen na dvorišču stare šole, sta poskrbela uveljavljen prleški kantavtor Tadej Vesenjak z bendom in soul, pop in džez glasbenica Maja Keuc Amaya z bandom.
V sklopu prireditve so tudi podelili priznanja sodelujočim občinam in ponudnikom, ki sodelujejo v projektiu Glamur.
Organizatorji dogodka: Društvo vinogradnikov Lenart, Občina Lenart, Društvo kmečkih žena in deklet Lenart in KGZS Zavod Ptuj.

Oglejte si tudi