Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

REKONSTRUKCIJA DOSTOPNE CESTE DO OSNOVNE ŠOLE KRIŽEVCI

V času poletnih šolskih počitnic se bo izvedla rekonstrukcija dostopne ceste do Osnovne šole Križevci. Občina Križevci je na osnovi zbiranja ponudb izbrala izvajalca gradbenih del, ki bo izvedel rekonstrukcijo cca. 100 metrov dostopne ceste do Osnovne šole Križevci. Gradbena dela v pogodbeni vrednosti 60.666,67 EUR bo izvedla gospodarska družba AGM Zemljak d.o.o. iz Cvena, ki jo zastopa direktor Zmago Zemljak, nadzor nad investicijo pa bo vršila gospodarska družba AKENING d.o.o. iz Borecev, ki jo zastopa Stanislav Marič.

V sklopu investicije se bo izvedla rekonstrukcija dotrajane dostopne ceste, uredila se bo tudi površina za pešce in kolesarje ter izvedla novogradnja javne razsvetljave. Širina vozišča bo znašala 4 metre, ob vozišču se bo izvedla asfaltna mulda 0,5 metra, ki bo ločnica med cesto in površino za pešce, ki se bo uredila v nivoju vozišča. Površina za pešce bo široka 1,75 metra.

Rekonstrukcija ceste bo obsegala odstranitev obstoječe asfaltne ceste, hodnika za pešce in robnikov, izvedbo nove voziščne konstrukcije, izvedbo odvodnjavanja ceste, izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja ter izvedbo novogradnje cestne razsvetljave z varčnimi LED sijalkami.

Šlo bo za območje umirjenega prometa.

 

Oglejte si tudi