Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
17°C
5°C
DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA
Kmetijstvo, Vinogradništvo

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA

Predstavitev

Naše društvo šteje 130 članov in vstopa v 18. leto delovanja. Za osnovne cilje delovanja smo si zadali naloge, ki jih uspešno izpeljujemo: izobraževanje, druženje – Pohod od kleti do kleti, ohranjanje vinogradniških običajev – postavitev klopotca, ohranjanje vinogradniške kulturne dediščine - Martinovanje, promoviranje naših vin – sejmi, razne predstavitve in preko njih tudi naših  krajev z razvojem vinskega turizma. Vsako drugo leto okronamo tudi Vinsko kraljico našega društva.

Naši cilji so vsa leta smeli in drzni. Drzni predvsem v tistem delu, ki govori o kvaliteti - dvigu kvalitete naših vin. Le to smo dosegli  s trdim in premišljenim delom na področju izobraževanja in s stalnim preverjanjem našega znanja na vsakoletnem društvenem ocenjevanju vin.

Ponosni smo na izjemne rezultate na Grajskih ocenjevanjih na Ptuju, kjer je do sedaj bilo podeljenih 36 amfor, od tega jih je naše društvo osvojilo 14, petkrat je potekal izbor za knežje vino, štirikrat so ga prejeli naši člani.

Veliko informacij o našem delovanju pa boste našli na naši facebook strani.

 

Predsednik DVMN

     Anton Žinko
DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA

Zadnje vsebine