Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C

IZ ZEMLJE GRE V TRSEK

##VIEWS##
Organizator: DRUŠTVO VINOGRADNIKOV MALA NEDELJA
Vstopnina: Vstop prost


Festival  Kamrica, Iz zemlje gre v trsek

Slovenska narodna pesem in degustacija vin

V petek, 27. oktobra 2017,  ob 18.30,  se bo v Moravcih pri Mali Nedelji odvil prav poseben dogodek, ki ga pripravljata Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Zavod Inter-m.

Ob sproščenem srečanju in degustaciji vin članov Društva vinogradnikov Mala Nedelja bomo obiskovalci lahko obudili spomine in prepevali slovenske narodne pesmi o trti in vinu.

Iz bogate zakladnice slovenskih ljudskih pesmi nam je kakšno besedilo ali napev mogoče že odšel iz spomina, zato nam bodo  na pomoč priskočili Mladi Pomurci, Tamburaška skupina Veržej in Soside, ljudske pevke iz Male Nedelje, ki ohranjajo dolgoletno tradicijo in razvoj ljudskih napevov.

Da za učenje harmonike ni nikoli prepozno, nam bodo dokazali učenci Glasbene šole Roberta Goterja,  pod vodstvom Boštjana Žinka.

Obiskala nas bo tudi Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Martina IX, ki bo predstavila prleška vina in kulturo uživanja žlahtne kapljice.

Ta izvirni in zanimivi kulturni in družabni dogodek je namenjen promociji slovenskega vina  in ohranjanju slovenske narodne pesmi kot narodne in kulturne dediščine ter ljudskega in kulturnega izročila.

Naj spomnimo – 8. junija letos se je na Razkrižju odvil 1. Festival Kamrica z naslovom  Dan slovenske narodne pesmi, na katerem je več kot 80 nastopajočih zaigralo in zapelo slovenske narodne pesmi v različnih izvedbah – od ljudskega petja do  instrumentalne izvedbe, narodno zabavne in zabavne ter etno-rock stila.

Več na spletni strani www.kamrica.si

Oglejte si tudi