Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C

December v srednjeveških trgih - trg Kozje s koncertom IL DIVJI

##VIEWS##
Organizator: Turistično društvo Kozje in Občina Kozje
Vstopnina: Vstop prostDECEMBER V DOLINI SREDNJEVEŠKIH TRGOV
V duhu pričakovanih praznikov smo se odločili, da letos prvič organiziramo veseli december v dolini srednjeveških trgov. Se sprašujete zakaj v dolini srednjeveških trgov?

Decembrsko rajanje bo potekalo v občini Kozje, in sicer v treh trgih, ki izvirajo iz 14. stoletja in predstavljajo bogat temelj kulturne dediščine kraja. Na trge smo zelo ponosni, saj se lahko v občini Kozje pohvalimo kar s tremi.
Občino kulturno bogatijo trg Kozje, trg Pilštanj in trg Podsreda. 
Za srednjeveške trge so značilni trški dnevi, ko so obrtniki predstavili svoje izdelke in z njimi trgovali in sklepali kupčije. Želeli smo si takšne dneve obnoviti in prišli do ideje, da jih obudimo prav v času adventa in v pričakovanju praznikov. Božičnega vzdušja ni nikoli preveč, ko pa v to vključimo še bogato kulturno dediščino in prelep ambient ni razloga, da ne pišemo zgodbe, ki bo postala tradicija lokalnega prebivalstva in kraja samega. 


V sklopu dogodkov December na Kozjanskem v dolini srednjeveških trgov vabimo na koncert skupine Il divji, ki bo v soboto, 17. decembra 2022, ob 18. uri v trgu Kozje. Za najmlajše je pripravljen poni program ter delavnica okraševanja piškotov. Na stojnicah pa si boste lahko ogledali in kupili izdelke različnih razstavljalcev.

Oglejte si tudi