Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

ZELO USPEŠNO LETO ZA TD KOMENDA

Člani društva so se posebej zahvalili dosedanjemu dolgoletnemu predsedniku Vidu Koritniku.
Tokratni občni zbor Turističnega društva (TD) Komenda 20. januarja v Breznikovem domu (Domu krajanov) na Križu sta posebej zaznamovala poročilo o zelo prizadevnem delu društva v letu 2022 in obsežen delovni program za letošnje leto ter odstopa dolgoletnega predsednika društva Vida Koritnika in podpredsednika Franca Petriča. Številni navzoči člani društva se kar niso mogli sprijazniti z odstopom predsednika, tako da jih je moral nazadnje Vid Koritnik skoraj prositi, naj mu po 17 letih vodenja društva (od leta 2006) dovolijo odstopiti (šest jih je pri glasovanju še vedno temu nasprotovalo) in omogočijo novemu vodstvu nadaljnje uspešno delo. Sam bo, tako je obljubil, dokler ne najdejo novega predsednika, društvu pomagal kot vršilec dolžnosti predsednika, obenem pa bo stal ob strani na novo izvoljenemu podpredsedniku društva Božu Novaku, ki ga je kot nekdanjega člana UO nadomestno zamenjala nova članica UO Vida Balažič.

Novi program dela društva v letošnjem letu ne prinaša bistvenih novosti, saj je bil že lanski, o katerem je poročala zelo vestna tajnica društva Veronika Škrlj, skrbno in obširno pripravljen in v glavnem kljub še vedno trajajoči epidemiji covid-19 uresničen. Novo je predvsem to, da so za vsako akcijo v vsem letu določili odgovorne zanjo. Tako ne bo imelo vodstvo društva težav pri iskanju teh ljudi.

Proti koncu občnega zbora sta navzoče člane TD Komenda pozdravila in jim zaželela še naprej uspešno delo novi komendski župan Jurij Kern in nekdanji Stanislav Poglajen. Jurij Kern jim je obljubil tudi svojo podporo, hkrati pa jim čestital za vse doseženo v minulem letu.

V imenu povabljenih gostov sta se oglasili predsednica Društva narodnih noš na Komendskem dr. Angelca Žerovnik in tajnica Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda Sonja Podobnik. Poudarili sta dobro sodelovanje z društvom in mu zaželeli uspešno delovanje tudi v prihodnje.

Občni zbor je kot predsednik Delovnega predsedstva vešče vodil Roman Grošelj.

Sledila je pogostitev z mesnimi dobrotami, ki so jih pripravili v društvu, izvedel pa jo je Srečo Korbar. Ob njej so se udeleženci občnega zbora dolgo zadržali v prijateljskem pogovoru, ki je potrdil dobro razpoloženje in sodelovanje v društvu.


Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

 

Oglejte si tudi