Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

VRHUNSKA PEVKA IN GLASBENI SPREMLJEVALEC


V meni še vedno močno odmeva že 19. dobrodelni novoletni koncert UPPG 19. januarja v dvorani Kulturnega doma v Komendi. Najprej povabilo Štefana Petkovška, predsednika te dobrodelne ustanove, poimenovane po najslavnejšem Komendčanu duhovniku Petru Pavlu Glavarju, velikemu dobrotniku domačinov, Lanšprežanov in vsega slovenskega naroda, naj sledimo njegovemu zgledu. To je: ne držimo rok v žepih, marveč z njimi delimo, kar imamo, pomagamo ljudem v stiski v duhovnem, gmotnem in tudi svetovalnem pogledu. Ustanova to dela že od začetka. Komendčani živijo in dihajo z njo, kar je pokazala tudi nabito polna dvorana domačih in drugih poslušalcev.

Najbolj jih je pritegnila in nagovorila sijajna pevka Nuška Drašček, ki je potrdila, da je med prvimi pevskimi glasovi v Sloveniji. Njen spremljevalec na klaviaturah Blaž Jurčevčič pa, da je mojster med mojstri tega glasbila.

S svojim ubranim in kakovostnim nastopom je prijetno presenetil Mladinski pevski zbor OŠ Komenda Moste z zborovodkinjo Marjeto Čimžar ob spremljavi pianista Simona Skalarja. Ta zbor ima še lepo prihodnost, če bo tako zavzeto nadaljeval, lahko postane zelo dober ali celo odličen dekliški in nato ženski pevski zbor. Tega bi bili v Komendi zelo veseli. Nastopajoče pevke in solistke so dobile dodatno spodbudo, ko so »v živo« spremljale nastop prve dame večera, z njo tudi zapele.

Veliko je k tako uspelemu koncertu pripomogel povezovalec Darko Mavsar s svojim enkratnim besedilom in glasom; posebej s pripombo ob koncu koncerta, da smo poslušalci doživeli ne le izjemen, marveč tudi »dragocen« večer. Res je bilo tako za nabito polno dvorano obiskovalcev, Darkove besede pa je potrjevalo navdušeno ploskanje po vsaki Nuškini zapeti pesmi, po koncu koncerta pa tudi fotografiranje z njo ter kupovanje in podpisovanje zgoščenke z njenimi pesmimi.

Nuška je blestela na odru, s svojim petjem, celotnim nastopom in izbranimi zelo posrečenimi besedami ob pesmih pa je dala tudi »vse od sebe«. Potrdila je, da ji ni tuja nobena zvrst petja od slovenskih narodnih pesmi in popevk do ameriških glasbenih uspešnic in francoskih šansonov, pri katerih se je najbolj izkazala. Zlasti z zadnjim Non, je ne regrette rien, ki ga je enkratno pel »pariški vrabček« Edith Piaf. Nuška Drašček je ta večer postala »komendski slavček«.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Oglejte si tudi