Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Prva letošnja ZELEMENJAVA

Krekovo središče v Komendi in Zavod Medgeneracijsko središče Komenda sta 29. marca popoldne pripravila prvo letošnjo ZELEMENJAVO na vrtu ob Enoti Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje v omenjenem kraju. Prireditev v okviru projekta Z roko v roki je predstavila Alenka Ogrin, koordinatorka projektov pri Inštitutu Antona Trstenjaka. Poudarila je ključne vrednote akcije: prinesem kakovostno dobrino, pridelek lastnih rok, to zamenjam ali podarim. Pomembno je, da to naredim pošteno, s pravim čutom do drugega, spoštovanjem in ljubeznijo.

Prva letošnja ZELEMENJAVA je to potrdila. Prinašalci, menjalci in darovalci so se tokrat res izkazali, saj so bile na mizah najrazličnejše dobrine od sadik do semen, zdravilnih rož; celo lonček marmelade in oljčne vejice za cvetnonedeljsko procesijo.

Viktorija Drolec, projektna voditeljica Zavoda Medgeneracijsko središče Komenda, pa je ZELEMENJAVI dodala še kulturni pridih. Najprej s povabilom recitatorju Darku Mavsarju in pesnicama Olgi Stopar in Heleni Ogorelec, članicama DU Žerjavčki Trzin, da so brali pesmi Hrista Boteva, Ferija Lainščka in Srečka Kosovela, nato pa z opozorilom navzočim, naj preberejo Pričevanje pesnika Borisa A. Novaka, nedavno objavljeno v sobotni prilogi Dela.

Več kot trideset udeležencev zelo uspele prireditve se je sladkalo z zelo okusnim pecivom gospodinje v Krekovem središču v Komendi Brigite Kastelec. Tudi ukrajinske mamice begunke s svojimi otroki, ki so našli zavetje v Krekovem središču v Komendi, kar je povsem v duhu delovanja velikega psihologa in dobrotnika dr. Antona Trstenjaka ter zaposlenih pri po njem poimenovanem inštitutu. Čestitamo! Kot tudi vsem komendskim občanom, ki so vzeli pod streho naše zaradi vojne pregnane slovanske brate in sestre iz ukrajinskih nižav. Še so dobra srca v naši občini!

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

 

 

Oglejte si tudi