Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

TUDI STAROST JE LAHKO LEPA

Volilni občni zbor Društva upokojencev Komenda

Letni občni zbor Društva upokojencev (DU Komenda) je bil 11. marca popoldne v gasilskem domu PGD Moste. Udeležilo se ga je kar 143 članov društva. Začel se je z dvema zapetima pesmima Mešanega pevskega zbora DU Komenda pod taktirko zborovodje Ignaca Gorjanca, tretjo na čast zakonskim jubilantom pa so pevci in pevke zapeli po voščilu Marinke Crnkovič, tudi članice omenjenega zbora in pomočnice voditeljice sekcije Šola zdravega življenja. Poudarila je: »Življenje vas je večkrat preizkušalo, vas kalilo in oblikovalo v zrele, ponosne in predane ljudi. Neizmerna ljubezen med zakoncema, prilagajanje, razumevanje in še marsikaj so osnova za uspešen trajen in trden zakon.«

Letos so to potrdili zakonski jubilanti, ki praznujejo 50 let poroke (Fanika in Tone Trebušak z Mlake, Anica in Miha Martinjak s Križa, Katarina in Ivan Hlade iz iste vasi, Marijana in Janez Jerovšek z Gmajnice in Silva in Janez Čebulj iz Suhadol, še bolj pa tisti, ki obhajajo kar 60 let poroke (Marija in Anton Špehonja iz Žej, Zofija in Miha Kojnik ter Julijana in Janez Lončar (oba para sta s Podboršta), Marija in Sulejman Hukić s Križa in Branka in Albin Škrjanec iz Most).

Ob visokem zakonskem jubileju jim je čestital in izročil spominsko listino predsednik UO DU Komenda Saša Lenarčič, tajnica UO DU Komenda Brigita Debeljak pa jih je obdarila z lepimi rožami. Več zakonskih parov se slovesnega trenutka ni udeležilo.

Iz rok »starega« in obenem novega predsednika društva Saša Lenarčiča sta priznanji za požrtvovalno in uspešno delo v društvu dobila predsednik Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri DU Komenda Drago Kolar in vodja pohodniške sekcije Janko Burnik, plaketi pa poverjenici Jelka Kosirnik (članica novega Nadzornega odbora) in Silva Dornik.

Drago Kolar pa je podelil priznanja za delo in dosežke na športnem področju: Filipu Železniku (pohodništvo, kolesarstvo in prstomet), Franciju Omerzuju in Srečku Lahu za osvojeno drugo mesto na tekmovanju dvojic gorenjske regije v tenisu ter članicam Balinarske sekcije za osvojeno drugo mesto na državnem prvenstvu v balinanju lani v Komendi (Ivanki Žulič, Fani Sodnik, Dani Misja in Andreji Rojko).

Sam občni zbor je s pozdravom udeležencem, komendski podžupanji Nadi Jamšek, častnim gostom iz PZDU Gorenjske (Vinko Polak) in upokojenskih društev iz Kamnika, Cerkelj, Bukovice-Šinkovega Turna in Mengša, zahvalo moščanskim gasilcem za prostor in kriškim za klopi, odprl dosedanji predsednik UO DU Komenda Saša Lenarčič. Vsem dosedanjim članom UO DU Komenda so namreč prenehale zaupane naloge, nove člane je bilo treba izvoliti in potrditi na novo. Predlog kandidatov je pred volitvami predstavil predsednik kandidacijske komisije Alojz Zver. Glavna sprememba na vrhu UO DU Komenda je ta, da ima odslej po umiku iz starostnih razlogov Ivana Hladeta in Avgusta Sodnika le dva podpredsednika (Draga Kolarja in Janeza Zalokarja, novo tajnico Janjo Rus in novega vodjo dramsko-recitatorske sekcije Jožeta Topolovca., v. d. blagajnika je dosedanja blagajničarka Marija Pirnat.

Obsežno delo UO DU Komenda v zadnjem letu, vseh njegovih številnih sekcij, in načrte za letošnje in prihodnje leto vnovič izvoljeni predsednik UO DU Komenda Saša Lenarčič.

Podžupanja občine Komenda Nada Jamšek je najprej društvu čestitala za tolikšno delo, najbolj razvidno iz podanih poročil, obljubila pa je tudi podporo občine.

S čestitkami so se oglasili tudi predstavniki PZDU Gorenjske in sosednjih upokojenskih društev in DU Komenda s 666 člani zaželi uspešno pot tudi vnaprej.

Delovno predsedstvo je vešče vodil vodja MePZ DU Komenda Miha Ferjuc.

Občini zbor je potekal hitro in utečeno, po njem pa so se udeleženci še dlje  zadržali v sproščenem pogovoru ob skrbno pripravljeni hitri pogostitvi.

 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Oglejte si tudi