Oceni objavo

Božično-novoletni balinarski turnir

Balinarska sekcija DU Komenda je 18. decembra na svojem balinišču pod Planinskim domom Komenda pripravila za svoje člane in članice božično-novoletni turnir. Začel se je ob 9. uri pri minus štirih stopinjah Celzija, končal pa ob 15.30 uri v prijetnem sončnem vremenu.

Tekmovalce in tekmovalke je na začetku pozdravil predsednik DU Komenda Sašo Lenarčič, na koncu pa je prvim štirim namesto medalj in pokalov podelil praktična zelo uporabna darila – potičke.

Sodnik Tomaž Hacin jim je za predsednikom razložil nova tekmovalna pravila. Tokrat so se jih držali prvič. Ker je bilo spočetka zelo mrzlo, so imeli na voljo le pet tekmovalnih krogov; poleti jih bo osem. Zmanjšali so tudi čas posamezne tekme. Zaradi mraza so odigrali več krajših tekem in se tako izognili daljšemu čakanju, kdaj bo kdo prišel spet na vrsto. Vsak tekmovalec je igral sam zase, se je bolj ali manj stalno gibal in mu tako mraz ni prišel do živega. Razen najbolj zmrznjenim. Tisti so imeli na voljo topel čaj, zjutraj pred začetkom tekmovanja pa močno črno kavo in še kaj drugega, kar pa le hipno ogreje, potem pa hladi. Torej ni pravo sredstvo zoper mraz.

Tekmovalo je trinajst balinarjev in balinark. Vsak je odigral šest tekem. Končni vrstni red je bil presenetljiv, saj sta prvo in drugo mesto osvojili tekmovalki – Dani Misja in Fani Sodnik, tretji je bil Tomaž Hacin, četrta predsednica Balinarske sekcije Ivanka Žulič, naslednja mesta pa so zasedli: Miro Misja, Drago Oblak, Avgust Sodnik, Alfonz Hrovat, Ciril Rogelj, Martin Slapar, Andreja Rojko, Drago Car in Angelca Hočevar.

Kaj reči ob koncu? Da so članice Balinarske sekcije DU Komenda dale dobro lekcijo članom.

Sodnik Tomaž Hacin bo o poteku tekmovanja poročal, ker je bila to »krstna izvedba« po novih tekmovalnih pravilih, na Balinarsko zvezo Slovenije. V prepričanju, da jim je tekmovanje po novih pravilih dobro uspelo in da bodo tudi na zvezi zadovoljni.

Besedilo: Tomaž Hacin in Jožef Pavlič

Foto: Jožef Pavlič in arhiv Balinarske sekcije DU Komenda 

Oglejte si tudi