Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Zares delovno društvo - DU Komenda

Upravni odbor Društva upokojencev (UO DU) Komenda se je 6. novembra zbral na 2. redno sejo v prenovljenih občinskih prostorih na Glavarjevi 104 v Komendi. Predsednik Saša Lenarčič je zbrane nagovoril z nove govorilnice, člani UO DU Komenda pa so radovedno pogledovali kable in mikrofone, niso pa vedeli, kako jih uporabiti, saj niso imeli za to ustreznih pripomočkov. Veseli pa so bili prenovljenega svetlega prostora, lepih novih miz in vsega drugega v sobi.

Manj pa so bili veseli, ko so bile na dnevnem redu stvari, ki jih je treba sproti ali vsaj v bližnji prihodnosti reševati. Za to so »zadolžili« predsednika Saša Lenarčiča: da bo obveščal in hkrati opozarjal župana Jurija Kerna. Udeleženci so namreč sklenili, da bo prav on posredoval njihove predloge županu, sami pa jih bodo posredovali predsedstvu UO DU Komenda »s terena«.

V svoji sredi so pozdravili novo tajnico UO DU Komenda Ireno Zalokar.

Prav posebej pa dolgoletnega podpredsednika društva Ivana Hladeta, kateremu je predsednik Lenarčič vročil zasluženo priznanje; še naprej pa bo ostal predsednik Komisije za priznanja.

Sklenili so, da bodo lep denarni dar DU Postojna razdelili med člane društva, ki so utrpeli večjo škodo ob poplavah.

Predsedniki oz. predstavniki posameznih sekcij pri društvu so predstavili dosedanje delo v tem letu. Iz poročil je bilo razvidno, da dobro delujejo in da je društvo polno zaživelo po epidemiji covid-19.

Beseda je bila še o dejavnostih v tem letu in prihodnjem, ko bo dramska sekcija pripravila igro in skeč Olge Gros iz Most. Teže pa bo s pevci Mešanega pevskega zbora DU Komenda, saj stari odhajajo (letos so trije), novih pa ni. Podobno, še huje, je iz starostnih razlogov pri Folklorni skupini Komenda. Vse manj je ljudi, ki bi kaj zastonj in iz veselja ter lastnih podedovanih in pridobljenih darov naredili za občino, DU Komenda in tudi zase. Mogoče pa se motimo, nas bodo novi člani DU Komenda presenetili … Upajmo, da v pozitivnem. Pri tem, pridobivanju novih članov, imajo pomembno besedo tudi poverjeniki. Najprej pa, da obiskujejo ostarele, se zanimajo zanje in njihove želje, le-te posredujejo UO DU Komenda, da bo lahko še bliže članom in drugim starejšim v naši občini. Ti ne smejo ostati osamljeni, zapuščeni in zanemarjeni. To nam veleva njihovo človeško dostojanstvo in vse, kar so naredili za nas, našo občino in župnijo.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

 

Oglejte si tudi