Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Uspehi na šolskem Državnem prvenstvu v judu: Haya z zmago za GSŠRM

V sredo, 17.4.2024 se je v Kopru odvijalo Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v judu za leto 2024. Udeležili so se ga tudi judoisti Judo kluba Ippon Kamnik, kjer so tokrat zastopali vsak svojo šolo.

Dopoldanski žarek osvojenega zlata je zasijal nad Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra v Kamniku, ko je Komendčanka Haya Veinhandl Obaid stopila na vrh odra in postala državna prvakinja srednjih šol v judu. Njen vrhunski dosežek je z zmago dopolnila še Eva Zalaznik, saj sta skupaj s Hayo osvojili ekipno 2. mesto in Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik prinesli še en pokal za vitrino slavnih. S tem je Haya kot najmlajša tekmovalka, saj je komaj 1. letnik, dokazala svojo izjemno predanost in talent v borilni veščini.

 

Popoldanski odmevi prvenstva so nadaljevali z zmagoslavjem mladih judoistov na Državnem prvenstvu osnovnih šol. Vzdušje je bilo nabito s pričakovanjem, saj so številni tekmovalci zastopali svoje šole v strastni tekmi za najvišja priznanja. Najboljši so bili Jošt Arbajter, Teo Bizjak, Pavle Ilić in Nastja Drakšič Koštomaj, ki so zasijali na vrhu odra, postali državni prvaki in ponesli slavo svojim šolam. Jošt je zastopal Osnovno šolo Stranje, Teo in Nastja prihajata iz Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Pavle pa iz Osnovne šole Rodica Domžale. A tudi ostali udeleženci niso razočarali: Stepan Kholodov (OŠ Trzin) se je povzpel na stopničke in sicer je osvojil 3. mesto. Kolajna je za las ušla Roku Ravnikarju (OŠ Stranje) in Karimu Veinhandlu (OŠ Komenda Moste), ki sta bila peta. V veliki konkurenci osnovnošolcev se je izkazal tudi Leon Adrović (OŠ Frana Albrehta) s sedmim mestom.

Žal pa sta Martin Zupančič (OŠ Frana Albrehta) in Tim Pavlič (OŠ Stranje) ostala brez uvrstitve, a njun trud in vztrajnost sta nedvomno vredna spoštovanja.

Skupaj so ti izjemni dosežki ne le odraz trdega dela in predanosti posameznikov, ampak tudi dokaz moči in rasti juda v slovenskih šolah. S tem navdihujočim duhom in vztrajnostjo nadaljujemo pot k novim izzivom in zmagam.

Oglejte si tudi