Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
ČET.
12°C
4°C
Oceni objavo

Medobčinska gasilska vaja v Poslovni coni Komenda

Zagorelo je v skladišču sekancev družbe Starman d.o.o. v Poslovni coni Komenda v četrtek, 25. oktobra, pozno popoldne. Zahtevnega gašenja požara na območju 13.000 kvadratnih metrih v firmi Starman so se v nekaj minutah lotili gasilci Gasilske zveze Komenda iz PGD Moste, Komenda, Križ ter iz sosednjih društev oziroma gasilskih zvez Kamnik (PGD Kamnik in Duplica), Mengeš (PGD Mengeš in Topole) in Vodice.


Kot je povedala direktorica družbe Starman, ki je prva začela delovati v novi Poslovni coni Komenda 31. decembra 2005 z lesno dejavnostjo, naj bo še naprej tako, kot je bilo tokrat: »Samo zamišljeno v vaji.« Podprla je takšne vaje še naprej in »Naj ostane le pri vajah«. Organizator velike medobčinske vaje je bilo tudi tokrat Prostovoljno gasilsko društvo Moste in poveljnik Roman Koncilija. Scenarij so pripravili skupaj s strokovnim delavcem za področje zdravja in varnosti pri delu ter požarne varnosti Igorjem Jenkom iz firme Vareka (firma deluje strokovno po vsej Sloveniji), ki se je še posebej zahvalil za dogovorjeno skupno izvedbo vaje firmi Starman in nosilcu PGD Moste z Romanom Koncilijo. Vajo je spremljal, in v njej sodeloval kot gasilec, tudi župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, pohvalila pa sta vajo v
Mesecu požarne varnosti tudi podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije in poveljnik Regije Ljubljana III. Klemen Repovš ter poveljnik Gasilske zveze Komenda Janez Hlade, ki se je tudi še posebej zahvalil poveljniku Konciliji in gasilcem Most, ki ob pripravi vaje končali tudi lani začeto gradnjo novega gasilskega doma.


Akcijo 90 gasilcev v poldrugo uro dolgi vaji so ob direktorici Andreji Starman spremljali tudi zaposleni v firmi Starman. »Ni bilo samo zanimivo, ampak tudi še kako prav, da smo imeli to vajo in se seznanili z možnimi nevarnostmi«, sta povedali Kristina in Alenka, ki sta v firmi Starman med 75 zaposlenimi že od prvega dne, ko je firma Starman postala prva med današnjimi v novi Poslovni coni Komenda. Direktorica družbe Starman se je nazadnje posebej zahvalila gasilcem in poveljnikom, ki so sodelovali v vaji ter strokovnemu delavcu podjetja Vareka Igorju Jenku. Vaja v Poslovni coni Komenda v organizaciji in pripravi PGD Moste in njihovega poveljnika je bila druga velika gasilska medobčinska vaja v zadnjem času v Poslovni coni Komenda v oktobru v Mesecu požarne varnosti. V njej pa so prvič sodelovali tudi gasilci iz sosednje zveze Vodice.

- až

Oglejte si tudi