Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ustanova Petra Pavla Glavarja z Nuško Drašček

Ustanova Petra Pavla Glavarja z Nuško Drašček

Ustanova Petra Pavla Glavarja (UPPG) v Komendi je že vrsto let poznana po svoji dobrodelnosti. Ob štipendiranju, izobraževanju, delovnih akcijah, božični pomoči, predstavljanju talentov... je tradicionalni delovni in programski dogodek tudi novoletni dobrodelni koncert.

V dvorani kulturnega doma v Komendi je bil v soboto, 19. januarja, zvečer. Tudi tokrat, kot na vseh dosedanjih, lani so bili Prifarski muzikanti, je polna dvorana pozdravila gosta oziroma gostjo tokratnega koncerta Nuško Drašček. Na njem se je predsednik UPPG Štefan Petkovšek na začetku najprej zahvalil vsem dobrotnikom, donatorjem in obiskovalcem; še posebno tudi obiskovalcem, ki so z vstopnino tokrat tudi podprli dejavnost in namembnost Ustanove. Ta je lani z živili pomagala poldrugi desetini pomoči potrebnim in razdelila prek 600 paketov v vrednosti več kot 5 tisoč evrov.

S koncertom ob aplavzih se je tokrat pridružila številnim dobrotnikom tudi pevka Nuška Drašček ob spremljavi Blaža Jurjevčiča na klaviaturah. Zapel pa je tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Komenda Moste pod vodstvom zborovodkinje Marjete Čimžar Kočar.

Bil je lep in nepozaben novoletni koncert, ki ga je posnela tudi TV Komenda.

 

Tekst in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi