Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Gasilska vaja GZ Komenda

Na območju nekdanje Lončarske zadruge na Mlaki je bila v petek, 27. oktobra 2017, zvečer gasilska vaja vseh treh društev Gasilske zveze Komenda. S predpostavko, da je zagorelo na podstrehi objektov nekdanje zadruge, kjer pa je danes še vedno Mizarska delavnica, se je na poziv odzvalo 52 gasilcev z osmimi gasilskimi vozili in med njimi kar s petimi avtocisternami. Gasilci so v vaji ustrezno opremljeni, pregledali vse zadimljene prostore v pritličju in na podstrešju, odstranili nevarne snovi in pogasili žarišča.

Poveljnik vaje PGD Komenda, ki je bila tokrat organizator sklepne vaje v mesecu požarne varnosti, Stanislav Poglajen je po vaji v prvi splošni oceni povedal, da je le-ta uspela in bila tudi pomemben del izobraževalnega programa in strokovnega dela pri »opredeljenem« požaru.

»Tako kot na vsaki vaji pa so bile seveda tudi tu manjše napake, ki jih bomo analizirali, pomembno pri vsem pa je usposabljanje v akciji. Zahvaljujem, se vsem sodelujočim gasilcem v vaji.«

Sicer pa je bila to vaja iz rednega programa Gasilske zveze Komenda v okviru Oktobra - meseca požarne varnosti, ki so jih gasilci v vseh treh društvih GZ Komenda (Komenda, Križ in Moste) organizirali v tem mesecu. Vajo, ki je tako sklenila različne aktivnosti gasilcev v tem mesecu, je spremljal tudi predsednik Gasilske zveze Komenda Jože Sušnik in po njej pohvalil izvedbo in akcije.
Tekst: A. Žalar
Foto utrinki: A. Žalar in PGD Komenda

Oglejte si tudi