Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Dobrodelni pohod na Sv. Primož 2023: Skupnostno delovanje za dober namen

V soboto, 30. septembra 2023, je ekipa revije Modre novice že enajstič organizirala tradicionalni Dobrodelni pohod na Sv. Primož. Dogodek, ki vsako leto znova dokazuje moč skupnosti in solidarnosti, je tudi tokrat dosegel svoj cilj – zbrati sredstva za pomoč tistim, ki so jih prizadele avgustovske naravne nesreče.

Z velikim veseljem in ponosom so sporočili, da je bilo na pohodu zbranih več kot 10.000 evrov. Ta sredstva bodo, s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije, namenjena družinam iz občin Kamnik, Domžale, Mengeš, Trzin in Komenda, ki so bile prizadete v avgustovski ujmi.

Dobrodelni pohod na Sv. Primož je bil osnovan pred desetimi leti kot odziv na stiske v lokalni skupnosti. V preteklih desetih letih so na pohodih zbrali približno 40 tisoč evrov, ki so bili namenjeni različnim društvom in ustanovam v občinah, kjer revija Modre novice izhaja.

Pohodnike je na vznožju Sv. Primoža pričakala topla dobrodošlica s kavo in rogljičkom. Na vrhu so za dobro vzdušje poskrbeli Duo Ajdčao in skupina Frajarji. Otroci so se lahko udeležili zabavnih iger in iskanja Mihčevega zaklada, vsi pa so se lahko posladkali z okusno torto velikanko.

Mateja Štrajhar, glavna in odgovorna urednica Modrih novic, je poudarila pomen skupnega delovanja in solidarnosti v skupnosti. Zahvale za uspešno organizacijo in zbrana sredstva so izrazili tudi župani občin: kamniška podžupanja Romana Učakar, domžalska županja Renata Kosec, komendski župan Jurij Kern in trzinski župan Peter Ložar.

V svojem nagovoru je župan Kern izpostavil, da ga vsakič znova navda upanje, ko vidi, kako ljudje v občini in širše stopijo skupaj v težkih časih. Poudaril je, da je treba pomagati in se zavedati pomena skupnosti. Izrazil je tudi svoje navdušenje nad številčno udeležbo na dobrodelnem pohodu in vse občane pozval, da se dogodka udeležijo tudi v prihodnje.

Dobrodelni pohod na Sv. Primož je znova pokazal, da skupaj zmorejo veliko. Solidarnost, pomoč in skupno delovanje so vrednote, ki jih je treba negovati in prenašati na naslednje generacije. Veselijo se že naslednjega pohoda in upajo, da se jim boste pridružili tudi vi!


Oglejte si tudi