Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 29.07.2017

delno oblačno
Ponoči bo zmerno oblačno, zjutraj pa se bo od zahoda jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj C.
17°C | 32°C
nedelja, 30.07.2017
18°C | 32°C
ponedeljek, 31.07.2017
18°C | 32°C
torek, 01.08.2017
19°C | 35°C
Opozorila
Četrtek, 27.7.2017 ob 19h
Dodatnega opozorila ni.
17°C
32°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Ne zamudite gurmanskega razvajanja v ......


TURIZEM

| |
08.09.2014      21:23
A A

Ne zamudite gurmanskega razvajanja v kobariških restavracijah


Jesen bo na kobariškem tudi letos posvečena lokalni sladici - Kobariškim štrukljem. V letošnjem “JESENSKEM RAZVAJANJU” pa bo omenjenim štrukljem družbo delala tudi naša sladkovodna lepotica – postrv.


Kobariški štrukelj. Foto: Gostišče Jazbec
Kobariški štrukelj. Foto: Gostišče Jazbec
Deli:

KOBARIŠKI GASTRONOMSKI KROG, v katerem se vrtijo gostilna Breza, Gostišče Jazbec, Hiša Franko in restavraciji Kotlar in Topli val, bo v času od 5. septembra do 6. oktobra pripravil jesenski meni, ki bo posvečen tako jedem iz postrvi kot Kobariškim štrukljem. 


Gastronomsko razvajanje smo začeli v petek, 5. septembra, ko je v okviru 4. festivala soške postrvi potekala degustacija jedi iz postrvi, kot tudi čiste soške postrvi, ki jo drugače na krožniku najdemo le redko. “Kraljica Soče” bo lahko redno na menijih restavracij šele čez leto ali dve, ko bo Ribiška družina Tolmin v svoji vzreji zagotovila zadostno količino te endemične ribje sorte. Poleg soške postrvi bo takrat mogoče v lokalnih restavracijah naročiti tudi kaviar soške postrvi.

 

Da se na domači jedilnik premalo vključuje lokalne sladkovodne ribe so se strinjali vsi udeleženci petkove degustacije, ki je bila pravi uvodnik v jesensko razvajanje in kjer je bilo moč okusiti postrv na različne načine. Hiša Franko, restavraciji Topli val in Kotlar, Ribiška družina Tolmin in društvo Samooskrba Kobarid so pripravili pester in izredno okusen nabor jedi iz postrvi – ribji carpaccio s številnimi zelišči ter začimbami ali pa samo s par kapljic oljčnega olja … Lokalni ribiči so bili seveda najbolši poznavalci rib kot tudi najstrožji ocenjevalci – pa čeprav zase pravijo, da ribe raje lovijo, kot jedo.


Vabljeni torej v dolino Soče na Jesensko razvajanje ter odkrivanje ne samo lepot doline temveč tudi bogate gastronomske ponudbe. 


Tatjana Humar

LTO Sotočje - TIC Kobarid



 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Kobarid!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.