Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Obisk pisateljice Carolin Philipps

Nemška pisateljica Carolin Philipps je obiskala kobariške osnovnošolce. Neža Kurinčič, učenka 5. razreda, je za občinsko spletno stran napisala prispevek o obisku.
V petek, 15. 5. 2015, smo se odpravili v dvorano v Domu Andreja Manfrede, kjer smo se srečali z nemško pisateljico Carolin Philipps.

 

Carolin je pisateljica, ki je napisala mnogo knjig, katerih vsebina se dotakne vsakega bralca. Vsebine so zelo zanimive in poučne. Prevajalka Vesna Sivec Poljanšek ji je naša vprašanja prevajala v nemščino, pisateljica  pa nam je odgovarjala v angleškem jeziku. Opazila sem, da zna odlično angleško in nemško. Prijazno je odgovarjala, zato sem prav rada prisluhnila njenim odgovorom.

 

Urednik Janez Miš je podelil nagrado mojemu sošolcu Žigu Fonu in učenki Katji Krivec iz osnovne šole Bovec, ker sta zmagala na natečaju Bralnice pod slamnikom. Dobila sta več knjig Carolin Philipps. Žiga Fon in Katja Krivec sta besedilo, ki je bilo že podano odlično nadaljevala in si prislužila veliko nagrado.

 

Pisateljica Carolin Philipps je na koncu vsem dala svoj avtogram. Tudi jaz sem ga dobila. Njen podpis je zelo zanimiv in zapleten. Pisateljica ima dva sinova, preden se je posvetila pisanju pa je bila učiteljica. Carolin Philipps želi, da smo vsi ljudje strpni do drugih. Pisateljica je bila prvič v Sloveniji, a je obljubila, da bo še večkrat prišla. Pisateljica mi je bila zelo všeč in mi bo vedno ostala v spominu. Carolin Philipps je fantastična!

 

Neža Kurinčič, 5. a 

Oglejte si tudi