Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Pohod prijateljstva in sodelovanja

Kraški Gadji se od leta 2008 vsako leto odpravijo na pohod od Gorjanskega na Triglav. Letos že sedmič. Danes so obiskali tudi Kobarid, kjer bodo prenočili in jutri svojo pot nadaljevali naprej.
Letošnji pohod so pohodniki začeli 14. avgusta 2015 v Bujah (Hrvaška) in poteka po treh republikah, Slovenija, Hrvaška in Italija. Na poti se pohodniki srečajo s predstavniki 32 občin. Med njimi tudi s predstavnikom Občine Kobarid. 

 

V ponedeljek, 17. avgusta 2015, so se pohodniki ustavili tudi v Kobaridu. V prostorih Občine Kobarid sta jih sprejela podžupan Občine Kobarid Marko Miklavič in podžupanja Občine Tolmin Martina Kenda. 

Ob tej priložnosti sta podpisala listino prijateljstva in sodelovanja ter pohodnikom zaželela srečno pot naprej.

 

Pohodniki bodo jutri svojo pot nadaljevali proti Bovcu, vasi Soča do Trente in naprej do Vršiča, Kranjske Gore, Mojstrane do Kovinarske koče v Krmi.  Sedmi dan bodo pot nadaljevali do Planike na Triglav in nazaj do Planike ter ga osmi dan preko Stare Fužine zaključili v Bohinjski Bistrici, kjer se bodo vkrcali na vlak, ki jih bo pripeljal do Štanjela in naprej pot nadaljevali z avtomobili do cilja, do Gorjanskega.

 

Zastava Občine Kobarid bo tako tudi letos zaplapolala na vrhu Triglavu ob Aljaževem stolpu. 

 

Srečno!

 

 

 

 

Oglejte si tudi