Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilo Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije d.d. načrtuje posodobitev telekomunikacijskega omrežja v naseljih Ladra, Smast, Libušnje in Vrsno

Trenutno je to omrežje izvedeno z simetričnimi bakrenimi kabli, ki potekajo od Kobarida do naselja Smast deloma v obstoječi kabelski kanalizaciji in deloma v zemeljski izvedbi. Od naselja Smast do naselja Vrsno kabli potekajo v zračni izvedbi. Omrežje je dotrajano in ne ne omogoča nobene posodobitve, v primeru kakršnekoli napake pa so za odpravo le-te potrebna tudi gradbena dela.

Načrtovana posodobitev pomeni dograditev obstoječe telekomunikacijske kabelske kanalizacije od Kobarida do zaključka naselja Smast, po trasah obstoječih zemeljskih kablov in na delih kjer je to bolj smiselno po novih trasah, do obstoječih talnih objektov (oporišč) na katerih se trasa izgradnje zaključuje. V dograjeno kabelsko kanalizacijo se bodo uvlekli hrbtenični optični telekomunikacijski kabli.

Od naselja Smast do naselja Vrsno se bodo obstoječi bakreni zračni kabli nadomestili z optičnimi kabli.

Po vseh naseljih je predvidena zamenjava obstoječih zračnih bakrenih kablov do posameznih objektov z optičnimi kabli glede na interes lastnikov objektov.

Optično omrežje bo izboljšalo kvaliteto telekomunikacijskih storitev, saj zagotavlja izjemno zanesljivo, hitro in varno uporabo širokopasovnih storitev, kot so internet, internetna telefonija in televizija.

Posodobitev je v fazi izdelave PZI (projekta za izvedbo) in pridobivanja služnosti lastnikov nepremičnin za izvedbo gradbenih del za dograditev telekomunikacijske kabelske kanalizacije. Služnosti se pridobivajo za izgradnjo hrbteničnega omrežja, ki bo služilo vsem naseljem.

Za priklop posameznih objektov na novo zgrajeno omrežje se bodo pridobivala soglasja lastnikov nepremičnin, glede na njihov interes za priklop na novo omrežje.

Izgradnjo hrbteničnega omrežja bo Telekom Slovenije d.d. izvedel na lastne stroške. Po izvedeni izgradnji bo na prizadetih zemljiščih vzpostavil prvotno stanje.

Da bo posodobitev omrežja možno izvesti naprošamo vse lastnike nepremičnin za podpis služnostnih pogodb ki ste ali jih boste dobili vročene.

Za izdelavo projektne dokumentacije in pridobivanje služnosti je pooblaščeno podjetje GVO d.o.o.. V kolikor potrebujete dodatne informacije, vam je voljo g. Rudi Peternelj na telefonski številki 031/234-215 ali elektronski pošti: rudi.peternelj@telekom.si.

Oglejte si tudi