Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Letni zbor članov KO ZB Kobarid

V petek, 6. marca 2015, je v Kobaridu potekal letni zbor krajevne organizacije ZB Kobarid, ki poleg Kobarida pokriva tudi vasi Svino, Sužid in Trnovo ob Soči.

 

Pregledali smo delo organizacije skozi leto 2014, katerega so člani pozitivno ocenili. Novost v delovanju lanskega leta, je bila organizacija osrednje slovesnosti v mesecu juliju na planini Kuhinja, v spomin na boje Gradnikove in Gregorčičeve brigade v Krnskem pogorju. To srečanje borcev, planincev in drugih občanov bo postalo tradicionalno. Na Batognici so bili v lanskem letu odkriti posmrtni ostanki, ki naj bi pripadali petim borcem, ki so padli v bojih leta 1944 in so bili že preneseni v dolino. Izkop se bo nadaljeval letos poleti, kasneje se bodo posmrtni ostanki položili v grobnico borcev v Kobaridu. Udeležili smo se dvanajst spominskih slovesnostih. Umrlo je sedem članov, na novo smo sprejeli tri člane.

 

Naša stalna naloga je skrb za 20 spominskih obeležij. Tako je bila v letu 2014 obnovljena plošča v vasi Svino na Joscovi hiši in obnovljeni napisi na obeležjih, ki so jih pred leti izdelali učenci osnovne šole.

 

Članstvo je z zadovoljstvom ugotovilo, da se je okrepilo sodelovanje z Občino Kobarid, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid in KO Kobarid, kar je bilo vidno v dobrem delovanju organizacije.

 

Vojko Hobič

 

 

Oglejte si tudi