Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarski poligon in kolesarski izpit

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid skozi celo šolsko leto tesno sodeluje z Osnovno šolo Kobarid in Vrtcem Kobarid. Ob koncu letošnjega šolskega leta so svoje znanje na kolesarskem poligonu preizkusili otroci vrtčevske skupine Peter Pan in učenke ter učenci 1. razreda OŠ Kobarid. Kolesarski izpit pa so opravljali in uspešno opravili petošolci. 


Kolesarski izpit je tudi letos potekal v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in soorganizaciji Rdečega Križa Tolmin, ki je osnovnošolcem prikazal  nekaj osnovnih načinov previjanja in ovijanja ran.  Kolesarski Izlet je potekal od Kobarida do Robiča. 


Redarji iz mestnega redarstva Ljubljana so osnovnošolcem predstavili svoje delo in pokazali opremo redarja kolesarja, na bivšem mejnem prehodu Robič pa so osnovnošolci prisluhnili tedanjemu poveljniku teritorialne obrambe območnega štaba Tolmin, gospodu Vitu Bergincu, ki je povedal nekaj več o dogodkih ob osamosvojitvi Slovenije.

 

Ob koncu izleta so osnovnošolci, iz rok podžupana Marka Miklaviča in redarja Janka Volariča, prejeli izkaznice o opravljenem kolesarkem izpitu. Čestitala sta jim in jim zaželela srečno in varno vožnjo.

 

Na poti nazaj v Kobarid,  so se osnovnošolci ustavili pri koritu med Sužidom in Starim selom, kjer so izvedeli nekaj več o  izgradnji ozkotirne železnice Čedad-Kobarid.

 

Za ves trud, ki so ga tekom leta vložili v kolesarski izpit, pa so učenci dobili sladko nagrado- sladoled.

 

Foto: Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid

Oglejte si tudi