Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Najboljši spustaši znova prihajajo na Sočo

Smaragdna Soča bo po letu 2013, ko je bilo v Trnovem ob Soči organizirano člansko evropsko prvenstvo v sprintu in klasičnem spustu, v Solkanu pa svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, znova gostila najboljše krotilce brzic. Tokrat bosta v Trnovem ob Soči potekali prva in druga tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. Tekmovalci in tekmovalke se bodo pomerili tako v klasičnem spustu kot v sprintu na divjih vodah. V četrtek, 18. junija, bo potekala otvoritev tekmovanja, v petek, 19. junija, sledijo sprinterske preizkušnje, v soboto, 20. junija, pa še tekma v klasičnem spustu.
Tekmi na Soči bosta predstavljali dober test pred svetovnim prvenstvom v sprintu, ki bo sledil teden dni kasneje na Dunaju. »Zgornja Soška dolina je dom kajakaštva. Zaradi tega na Kajakaški zvezi Slovenije z veseljem pristopimo k organizaciji velikih športnih prireditev v dolini reke Soče. Tekmovanja na Soči so postala stalnica in v svetu predstavljajo klasično kajakaško progo z velikim ugledom, zaradi svoje zahtevnosti pa vsi tekmovalci nanjo gledajo z velikim spoštovanjem. Zaradi tega se ni bati za atraktivne in napete boje tekmovalcev, ki bodo gledalcem v užitek,« je dejal predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič.

 

»Tekme na Soči se res veselim, saj je to ena mojih najljubših rek. Upam le, da bo do takrat ostalo še kaj vode, saj v hribih ni več veliko snega. Na to progo imam lepe spomine, saj sem tu že trikrat zmagal v sprintu in enkrat v klasiki. Žal pa vso ekipo moti dejstvo, da nam organizatorji že drugo leto zapored ne gredo na roko s startom klasične proge. Start bo v Srpenici, nam vsem pa bi bolj ležal start na Kredi, ampak žal je tako in bo treba malo potrpeti,« je pred domačim svetovnim pokalom povedal Nejc Žnidarčič.

 

Najboljši slovenski kajakaš bo med glavnimi favoriti domače tekme svetovnega pokala, a še zdaleč ne bo osamljen. Po odličnih rezultatih, ki so jih naši tekmovalci dosegli na nedavno končanem evropskem prvenstvu v Banjaluki, kjer sta poleg Nejca Žnidarčiča naslov evropskih prvakov v sprintu na divjih vodah osvojila še Simon Hočevar in Blaž Cof v dvojcu, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar pa sta bila v kanuističnem dvojcu tretja, se odličnih rezultatov nadejamo tudi na reki Soči. Seveda bodo visoka mesta naskakovali tudi preostali slovenski reprezentanti, ki so se iz Bosne in Hercegovine prav tako vrnili z odličnimi rezultati. Vid Debeljak je bil namreč v sprintu četrti, Tim Kolar šesti, Maks Frančeškin pa osmi.

 

Otvoritev tekme za svetovni pokal bo v četrtek, 18. junija, ob 20. uri v Kobaridu. V petek se bo v Trnovem ob Soči ob 10. uri začela prva vožnja sprinterske tekme, ob 12. uri bo sledila druga vožnja, ob 15. uri pa še finale. Podelitev kolajn najboljšim bo ob 19. uri v Kobaridu. V soboto v Trnovem ob Soči tekmovalce in tekmovalke čaka še tekma v klasičnem spustu (začetek ob 9. uri). Podelitev kolajn bo ob 12. uri v Kobaridu.

 

www.socakayak.si/ep/slo/

www.facebook.com/SocaKayakRaceFever 

Oglejte si tudi