Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kobariški sejem lepo uspel

V soboto, 24. junija je v Kobaridu potekal tradicionalni Kobariški sejem in kobariški tek. Prireditev, ki poteka v organizaciji Krajevne skupnosti Kobarid in ob pomoči številnih lokalnih akterjev, je tudi letos zaznamovalo bogato sejemsko vzdušje, ki je s številnimi stojnicami z raznoliko ponudbo zajelo osrednji trg in bližnje ulice. 


Organizatorji so v sodelovanju z domačim gasilskim društvom in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid pripravili gasilski poligon ter delavnico o prometni varnosti z Jumicar avtomobilčki.

V sklopu sejma so obiskovalci lahko sami izdelali Kobariške štruklje, si ogledali Kobariški panj in prikaz pletenja košar ter se podali po soški poti. Najmlajši so uživali v otroški predstavi Pridne peričice in skupaj z Alenko Kolman prepevali ljudske pesmi, ljubitelji umetnosti pa so si ogledali razstavo ŽENSKA Metke Perinčič in Sare Berginc v Zeleni hiši. Razstava je na ogled do 24. julija.

 

Tudi letošnji sejem je bil bogato športno obarvan. V dopoldnevu je na nogometnem igrišču potekal CICI nogometni turnir, popoldne pa so se po Gregorčičevi ulici spustili tekmovalci v slalomu na rolerjih. Za njimi so kobariški trg zasedli košarkarji, ki so finalni obračun izvedli pozno zvečer pod reflektorji. 


Vrhunec športnega dogajanja je bil Kobariški tek, na katerega so se po ulicah Kobarida najprej podali otroci in mladina, zatem pa še odrasli tekači, ki so tekli na 10 kilometrov. Tek je ponovno povezal Kobarid - Svino in Sužid ter združil številne ljubitelje teka in lepega okolja.

 

Podelitvam medalj in pokalov najboljšim je sledila zabava z glasbeno skupino Frajerke.

 

Kobariški sejem pomeni začetek najvišje turistične sezone na Kobariškem. Prireditev je podprla Občina Kobarid. Podžupan Marko Miklavič je v imenu Občine Kobarid pozdravil vse obiskovalce in tekmovalce ter se zahvalil vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi dogodka. Dogajanje se bo nadaljevalo s programom Poletja v Kobaridu in se zaključilo 30. septembra z Jestivalom okusov in umetnosti. 

 

Dogodek Kobariški sejem 2017 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Več o dogajanju na sejmu na spodnji povezavi:
https://www.facebook.com/events/124810468070030/?fref=ts

Oglejte si tudi