Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
12°C
Deli

Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite

Danes je v Kobaridu potekala regijska podelitev priznanj ob dnevu Civilne zaščite, 1.marcu.

 

Na prireditvi so najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemi zaščite in reševanja podelili 12 bronastih priznanj, 3 srebrna in 1 zlato priznanje ter 2 plaketi. Priznanja sta podelila poveljnik severnoprimorske regije mag. Samuel Kosmač in Janko Petrovič, sekretar, vodja Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

 

Bronasti znak Civilne zaščite so prejeli: Viktor Kravanja, Angel Keber, Nataša Hvala Ivančič, Zdravko Kravanja, Andrej Maffi, Robert Masten, Janko Rosa, Andrej Ferlinc, Jamarski klub Temnica in Darko Podgornik. Bronasti znak za enkratno dejanje je prejelo podjetje Kaskader in Jani Gabršček.

 

Srebrni znak Civilne zaščite so prejeli Bogdan Šošnja, Peter Poljanec in Damijan Koren. Z zlatim priznanjem pa sta bila nagrajena Simon Čopi in Simon Vendramin. Slednji je priznanje že prejel na državni proslavi na Brdu pri Kranju.

 

Najvišje priznanje, plaketo Civilne zaščite, sta letos prejela Žarko Trušnovec, gorski reševalec in vodja državne ekipe za psihološko pomoč ter Prostovoljno gasilsko društvo Kanal za 140. letnico aktivnega delovanja.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil Janko Petrovič, sekretar, vodja Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije (ICZR). Zbrane je uvodoma pozdravil in nagovoril župan Občine Kobarid Robert Kavčič.

Kulturni program svečane podelitve so sooblikovali mladi glasbeniki Glasbene šole Tolmin – enote Kobarid in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Kobarid.

 

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

Foto: Tatjana Šalej Faletič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi