Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Višja nadomestila na dostopnih mestih ob Nadiži in v Zaročišču

Na dostopnih mestih ob Nadiži (Robič, Podbela, Napoleonov most, Logje) se s 15. junijem začne izvajati parkirni režim. Nadomestilo se bo pobiralo do 31. avgusta vsak dan med 9. in 19. uro. 

Višina nadomestila na dostopnih mestih ob Nadiži  in v Zaročišču (od 1. 6. 2018 dalje)  po novem znaša 1,50 evra na uro,cena dnevnega nadomestila pa 10 evrov. V obdobju, za katerega bo plačano nadomestilo na katerem koli urejenem dostopnem mestu, bo z istim potrdilom mogoče uporabiti vsa ostala urejena dostopna mesta in tudi morebitna javna parkirišča.


Letne in tedenske dovolilnice bodo na voljo v Turistično-informacijskem centru Kobarid, brezplačne dovolilnice za lastnike parcel pa na Občini Kobarid. Letno nadomestilo za občane in lastnike stanovanjskih ter počitniških objektov v občini znaša 18 evrov, za ostale pa 48 evrov. Gostje, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju kobariške občine, lahko kupijo tedensko dovolilnico, za katero bodo odšteli 16 evrov. Z njo lahko uporabljajo dostopna mesta pri Nadiži in v Zaročišču. Potrdilo o plačilu in dovolilnico je zaradi lažje kontrole treba namestiti na vidno mesto na spodnjem delu vetrobranskega stekla.

 

Povišanje dnevnega nadomestila je posledica preobremenjenosti urejenih dostopnih mest v preteklih letih. S tem ukrepom se predvideva razbremenitev parkiranja na teh mestih in spodbujanje uporabe javnega prevoza Hop ON Hop OFF Kobarid.

 

Glede na lanskoletne izkušnje vse uporabnike dostopnih mest in kopališč pozivamo, da odpadke pospravijo in odnesejo s seboj oziroma jih odlagajo v za to namenjene zabojnike. Prepovedana je uporaba odprtega ognja, pranje avtomobila in posode, umivaje domačih živali ter kakršnokoli drugo onesnaževanje rečnega nabrežja in reke. Na s tablami označenih mestih, ki jih obiskovalci uporabljajo za plavanje in potapljanje, je v času turistične sezone od 15. junija do 31. avgusta med 9. in 19. uro prepovedano kopanje domačih živali in njihovo zadrževanje na obrežju reke. Prepovedana je tudi uporaba nabrežij Nadiže za dostop za športno plovbo.

Oglejte si tudi