Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Občina Kobarid prejela certifikat "Mesto in občina, odporna na nesreče"

Občina Kobarid je tretja občina v Sloveniji (poleg Občine Kamnik in Občine Murska Sobota), ki je na predlog Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejela certifikat Združenih narodov za zmanjševanje tveganja nesreč - UNISDR »Mesto in občina, odporna na nesreče«.

 

Slovesnost s podelitvijo certifikata je potekala v petek, 18. novembra 2016 na Ministrstvu za obrambo RS. Zbrane je uvodoma pozdravil generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But. Besedo je predal ministrici za obrambo Andreji Katič, ki je v svojem nagovoru spomnila na naravne značilnosti slovenske pokrajine ter njeno razgibanost, kar pa žal vpliva tudi na pogostost in vrsto naravnih ter drugih nesreč. Poudarila je, da je prav, da tako država kot lokalne skupnosti, ki so primarne izvajalke nekaterih ukrepov, izvajajo vse potrebno, da je prizadetih v nesrečah čim manj. Ob tej priložnosti je županu osebno čestitala za trud in dobro sodelovanje s pristojnimi, ki so vključeni v sistem zaščite in reševanja ter mu predala priznanje.

 

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič se je ob prejemu priznanja zahvalil svojim sodelavcem, novemu občinskemu štabu civilne zaščite ter pristojnim na ministrstvu, s katerimi so skupaj uspešno poprijeli za delo, ugotavljali pomanjkljivosti in iskali rešitve. Povedal je, da so v letu 2016 potekali številni dogodki, ki so bili v občini Kobarid organizirani v spomin na rušilni potres leta 1976 in, da se kot župan zaveda velike odgovornosti pri zagotavljanju varnosti občanov. Občina Kobarid vsako leto nameni del sredstev za posodobitve in opremo za večjo varnost občanov in sodelujočih v intervencijah ter za zaščito premoženja.

Oglejte si tudi