Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

128. redni letni Občni zbor PGD Kobarid

V soboto, 24. februarja 2018 je v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu potekal 128. redni letni Občni zbor PGD Kobarid. Zbora se je udeležilo 58 članic in članov, s svojo prisotnostjo pa nas je počastilo tudi 27 gostov. 

Pregledali smo preteklo delo ter si zadali cilje za naprej. Ugotovljeno je bilo, da smo v letu 2017 za gasilske aktivnosti opravili skupno 5199 delovnih ur oz. se v gasilskem domu srečali 287 krat. Ta številka bi bila seveda višja vkolikor bi bile beležene vse aktivnosti! Poleg tega smo pravili 94 intervencij in zanje porabili skupno 1086 delovnih ur.

Kongresno leto je tudi v naše društvo prineslo volitve. Funkcijo predsednika bo, z devet članskim upravnim odborom, po novem opravljal Sašo Rosič, operativo pa bo, skupaj z enajst članskim poveljstvom in desetarji, naslednjih pet let vodil Matjaž Gregorčič. Hkrati so bili soglasno potrjeni tudi, članice in člani, v različnih odborih in komisijah, ki so potrebne za normalno delovanje društva.

Od gostov so nam pozdravno besedo namenili: župan Občine Kobarid Robert Kavčič, častni predsednik GZ Kobarid tov. Gregorčič, Poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Kobarid Marko Lavrenčič, ki nam je v uporabo predal tudi praktično darilo (dežne plašče), pomočnik komandirja PP Bovec Robert Horvat, predsednik Gasilske zveze Kobarid tov. Grković, častni član PGD Kobarid tov. Kranjc ter predstavniki prijateljskih gasilskih enot iz Čedada (VFV Cividale), avstrijske Bistrice ob Zili (FF Feistritz/Gail), Breginja, Drežnice, Mosta na Soči, Srpenice, Sela, Tolmina in Bovca.

Ob koncu so bila podeljena priznanja, napredovanja in odlikovanja zaslužnim članicam in članom ter druženje. 

 

Dosedanje vodstvo društva se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje vsem, ki ste s svojim delom pripomogli, da je bilo gasilsko leto 2017 uspešno, novo vodstvo pa se nadeja dobrega sodelovanja in dela tudi v bodoče. Nenazadnje hvala tudi ekipi, ki je poskrbela za pripravo in nemoten potek občnega zbora.

PGD Kobarid 

 

Oglejte si tudi