Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Fotografski natečaj OD VOJNE K MIRU, IZ TEME V SVETLOBO

Območna izpostava JSKD Tolmin razpisuje Fotografski natečaj OD VOJNE K MIRU, IZ TEME V SVETLOBO Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad … Rok oddaje del je 1. junij 2018.

Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Tolmin razpisuje fotografski natečaj z naslovom OD VOJNE K MIRU, IZ TEME V SVETLOBO.
K sodelovanju ste vabljeni amaterski in profesionalni fotografi. Veseli bomo vsakršnega prispevka, ki ustreza osnovnim kriterijem likovno-fotografske govorice. Pri izboru bosta vodilo predvsem kvaliteta in vsebinska navezava na razpisano temo.
Pošljete lahko tudi foto haige (haiku vkomponiran na fotografijo).
V poštev pridejo reminiscence na pretekle vojne, mogoče so interpretacije dogajanja današnjega sveta … Po dolgih letih teme se ob koncu vedno prikaže svetloba, luč upanja in novega začetka. Želimo, da je poudarek predvsem na tem dejstvu – fotografije naj izražajo veselje do življenja, sije naj luč iz njih, ki prinaša mir in svobodo. Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

Glede tehnik fotografiranja ni omejitev, apeliramo predvsem na izvirnost in živost fotografskih oči.
Prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrana dela pa bodo predstavljena na zaključni razstavi in bodo predvidoma izšla v foto-literarni zbirki.

Pogoji sodelovanja:

- Na natečaju lahko sodelujejo amaterski in profesionalni fotografi (stari nad 15 let), pri čemer mora biti udeleženec avtor poslanih (še neobjavljenih) del.
- Vsak lahko sodeluje z največ tremi črno-belimi ali barvnimi digitalnimi fotografijami ali foto haigi (haiku vkomponiran na fotografijo).
- Na natečaj bodo sprejeta samo dela v digitalni obliki. Fotografije morajo biti poslane v JPG oz. JPEG formatu, v velikosti najmanj 2048 pix (š) in 1536 pix (v) ter z resolucijo 300 dpi. Datoteke, ki ne bodo ustrezale danim pogojem, bodo zavrnjene.
- Označevanje datotek
Poimenovanje datotek mora biti izvedeno na sledeči način: Ime_priimek_zaporedna številka_naslov_ fotografije.jpg  Primer: janez_novak_1_zitno_polje.jpg

S podpisom avtor soglaša, da organizator lahko uporabi reprodukcije fotografij za razstavo ter objavo v zbirki. Sprejeta in izbrana dela bo organizator na lastne stroške natisnil in pripravil za razstavo in zbirko. Povečave ostanejo v lasti organizatorja.

Z oddajo del in prijavo avtorji sprejemajo pogoje natečaja. Vsakršna nadaljnja uporaba poslanih fotografij je predmet posebnega dogovora med avtorjem in uporabnikom.

Fotografska dela in prijavnico pošljite najkasneje do petka, 1. junija 2018
- na natecaj.jskd.tolmin@gmail.com ali
- zapisana na zgoščenki, na naslov: JSKD OI Tolmin, Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin, s pripisom: za foto natečaj (zgoščenke se ne vračajo).

Več informacij:
JSKD OI Tolmin
O5 380 11 70
oi.tolmin@jskd.si

Oglejte si tudi