Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Konec tedna se začne poletno dogajanje v Kobaridu

Program Poletja v Kobaridu, ki ga Občina Kobarid že tradicionalno oblikuje in organizira skupaj z lokalnimi društvi in krajevnimi skupnostmi, se začne v soboto, 9. junija 2018.

Poletje bodo odprli pevci Mešanega pevskega zbora sveti Anton iz Kobarida z gostom večera Otom Pestnerjem. Koncert Ljubezen pod plaščem Sv. Antona bodo prepletale zaljubljene ljudske pesmi Posočja in ljubezenske zimzelene popevke.

Poletno dogajanje v Kobaridu se bo nadaljevalo v soboto, 23. junija s Kobariškim sejmom in tekom. Ulice bodo zavzeli tekači, ki jih bo na pot pospremila himna Kobariškega teka, Pridi tudi ti!, domačega kantavtorja Boruta Skočirja. Nogometno igrišče bodo zavzeli mladi nogometaši, pod košem pa se bodo pomerili ljubitelji košarke. Na Kobariškem placu bodo zadišali Kobariški štruklji in ogledali si bomo nastop Folklorne skupine Razor. Najmlajši obiskovalci sejma pa se bodo zabavali z Čebelico Debelico ter se preizkusili na gasilskem poligonu. Kobariški sejem se bo letos zaključil s koncertom skupine HELP! A Beatles Tribute. V času sejma bo v Zeleni hiši v Kobaridu na ogled razstava likovnikov Likovne skupine Luna Kobarid, ki bo svoja vrata odprta v petek, 22. junija, ob 20. uri.

Dan po sejmu, na predvečer dneva državnosti, 24.junija, bomo na prireditvenem prostoru Kobarid prisluhnili Oktetu Simon Gregorčič Kobarid, ki ob 40-letnici delovanja pripravlja koncert z gosti.

S programom Poletja v Kobaridu bomo nadaljevali v sredo, 4. julija. Nastopila bo folklorna skupina Agrupacion Folklorica Tetir iz Kanarskih otokov.

V nadaljevanju poletja bodo program v Kobaridu popestrili blues rok band El Kachon (21. julija), kvazi godalni kvartet Podokničarji (27. julija), Evropski mladinski simfonični orkester (1. avgusta), Rezjanab sasied (9. avgusta) in Bakalina (18. avgusta).

Pestro bo tudi dogajanje izven samega centra. 13. junija se v Drežnici začne program Poletja v naročju Krna, ki bo trajal vse do nedelje, 17. junija. Organizatorji so pripravili bogat program za vse generacije in okuse - od gledaliških predstav do otroškega programa in koncertov. 

Zanimivo poletno dogajanje se obeta tudi v Planinskem raju, kjer domačini pripravljajo prireditev Legenda.fest in v Breginjskem kotu, mednarodni pohod prijateljstva Cenebola - Robidišče - Podbela, Burjanski sejm, Bejske igre, na Livškem praznovanje sv.Jakoba in še mnogo drugih zanimivih poletnih vsebin.

Občina Kobarid organizacijsko in finančno podpira prireditve na Kobariškem in vse lepo vabi, da se jih udeležite ter s svojo udeležbo podprete dogajanje na Kobariškem.

Oglejte si tudi