Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Gasilci Kobarid so sodelovali na zaključni vaji evropskega projekta EPISECC

V tednu med 8. in 12. majem 2017 je v Palmanovi (Italija) potekalo zaključno preverjanje dosežkov v okviru evropskega projekta EPISECC, ki je bi usmerjen v razvijanje ustrezne komunikacije oz. aplikacije za posredovanje v primeru večjih naravnih nesreč v kateri sodeluje več različnih enot iz držav Evropske unije.

Namen projekta je bil razviti pripomoček, ki bo samodejno in ustrezno prevajal besedišče države, ki pomoč potrebuje, članici druge države, ki bo na pomoč prišla. Hkrati bo aplikacija omogočala lociranje, sledenje in izdajanje ustreznih navodil reševalnim ekipam.

Dvodnevnega preizkusa so se, na povabilo URSZR kot partnerice projekta, udeležili tudi štirje predstavniki PGD Kobarid (Andraž Mašera, Mitja Ivančič, Sašo Rosič in Matjaž Gregorčič), ki so ekipi projekta nudili pomoč kot vadbenci z napravami, ki jih razvijajo. V okviru sodelovanja so si ogledali tudi sodoben center Civilne zaščite v pokrajini Friuli Venezia Giulia kjer imajo sedež tudi Operativni center 112, Dispečerski center zdravstva ter Operativno komunikacijski center civilne zaščite.

Vir: Gasilci Kobarid




Oglejte si tudi