Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
18°C
8°C
4172

Kamp Nadiža odprl podružnico na italijanski strani

Vse večje potrebe in povpraševanje so dale misliti lastniku kampa Nadiža Evgenu Marcoli, da bi razširil svojo dejavnost tudi na drugo, italijansko stran meje, načrte pa je dokončno usresničil prav v teh predprazničnih dneh, ko je v Podbonescu, ob Nadiži, ob kampu uradno odprl tudi restavracijo.

 

Kamp Nadiža v Podbeli je eden najbolj priljubljenih slovenskih kampov in vsako leto že od leta 1994 gosti nešteto obiskovalcev, zaradi njihove rasti pa so v poletnih mesecih že dolgo primorani goste tudi zavračati. Želja po bivanju v naravi in uživanju v nadiških tolmunih pač v najzahodnejši konec Slovenije pripelje vse več gostov, ob tem pa na italijanski strani, v Benečiji, ni niti primerne ponudbe, zelo malo pa tudi nastanitvenih kapacitet. Marcola je s svojo ekipo zato v Podbonescu letos prevzel v upravljanje tamkajšnji kamp, ki sprejme je zgledno urejen, a doslej nikakro ni našel lastnika, ki bi v njem za dlje časa videl potencial. Kamp leži tik ob Nadiži, primerno mesto za kopanje je oddaljeno le okrog 50 m. Kamp so sicer poskusno zagnali že poleti, zdaj pa odprli tudi restavracijo z barom, ki ime nosi po Belem potoku (Rio Bianco), enem od obeh potokov, ki tvorita reko Nadižo, odprta pa bo vsak dan razen ponedeljka od 12. do 21. ure.  V njej nudijo jedi z žara, kalamare, domače njoke in drugo.

 

"Naša dolina je prepolna na vrhuncu sezone, do tega kampa pa je le nekaj kilometrov vožnje in gostom to res ne predstavlja težave. Od ideje do realizacije smo prišli v nekaj mesecih, ko smo idejo predstavili tukajšnjim lokalnim oblastem. Sprva so me začudeno gledali, potem pa objavili razpis. No, prijavil sem se le jaz, kar pove vse o tem, koliko interesa vidijo Italijani v taj regiji. Sam menim, da je lokacija odlična, prepričan sem, da bo zaživela tudi restavracija. Res pa je, da nič ne gre čez noč," je povedal Marcola.

 

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi