Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
4°C
1°C
JUTRI
1°C
-4°C
Deli
5611

Zlata poroka družine Krajnc

»Zlatoporočencema« sta čestitala tudi predsednik države Borut Pahor in mariborski nadškof ter metropolit msgr. mag. Alojzij Cvikl.

»Življenje je dragocenost, ki nam je bila dana, in to dragocenost moramo skrbno varovati, dokler ne spoznamo osebe, s katero lahko to dragocenost delimo.«
Pred 50 leti sta se na skupno življenjsko pot podala Frančišek Krajnc, rojen 7. 9. 1937, iz Lovrenca na Dravskem polju in Terezija Krajnc, rojena Paveo 15. 9. 1942, iz Gerečje vasi. Družino sta si ustvarila v Lovrencu na Dravskem polju 55 in si pred oltarjem izrekla besede, ki so vodile v novo skupno življenje. V soboto, 7. 1. 2017, sta ponovila zaobljubo zakona kot že 7. 1. 1967. Zlati ženin je delal v bližnji tovarni Talum, žena Terezija pa je doma na kmetiji gospodinjila. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, Slavko in Jožica. Sedaj pa ju razveseljujeta dve vnukinji, Monja in Sanja. Ko sta pred 50 leti stopila na skupno pot, sta si obljubila, da bosta iskrena prijatelja, kar je največja sreča in bogastvo. Veliko časa sta posvetila delu na kmetiji. 50 let ni kratka doba, da pa jo praznuješ v skupnem življenju, pa je še toliko bolj veselo. Civilni obred zlate poroke je opravil župan občine Kidričevo Anton Leskovar, cerkveni obred pa farni župnik Karel Pavlič v cerkvi v Lovrencu. Čestitkam sta se pridružila tudi mariborski nadškof in metropolit msgr. mag. Alojzij Cvikl in predsednik države Borut Pahor, ki jima je zaželel vse dobro ob njunem jubileju ter še na mnoga leta.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij