Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

CELIČNE OVOJNICE in pomen mešanice rastlinskih olj TRE-EN-EN

Celične ovojnice potrebujejo lipide in sterole, da se lahko obdržijo pri zdravju, na žalost pa se pri predelavi žitaric odstranijo lipidi, steroli in druge vitalne hranljive snovi, ki predstavljajo temelj naše prehrane. Koncentrati polnovrednih žitnih zrn Tre-en-en prispevajo k pravilni prehrani na celični ravni, saj vsebujejo edinstveno mešanico izvlečkov iz polnovrednih živil, in sicer pšeničnih kalčkov, riževih otrobov in sojinih zrn.

Družba GNLD je Tre-en-en razvila in predstavila na trgu že leta 1958 in tako naredila prvo prehransko dopolnilo s fitonutrienti na svetu. Vsebuje bistvene fito-LIPIDE, ki prispevajo k odličnemu zdravju in delovanju celic, med katerimi so maščobne kisline omega-6 in omega-3; ter fito-STEROLE, kot so: beta-sitosterol, gama-orizanol, stimasterol, kampesterol in oktakozanol.

 

ZAKAJ »KONCENTRATI ŽITARIC«?

• Zaradi dejstva, da pri predelavi žitaric odstranijo zunanje dele zrn, ki vsebujejo potrebno raznolikost in gostoto hranljivih snovi, naša osnovna živila (bela moka, bel riž) pogosto ne vsebujejo zadostnih količin hranljivih snovi, predvsem lipidov in sterolov, ki so pomembni za učinkovito delovanje celic.

• Sojina semena vsebujejo lipide in sterole, ki so pomembni za zdravje celic.

 

ZAKAJ KONCENTRATI ŽITARIC TRE-EN-EN® DRUŽBE GNLD ?

• Različni izvlečki fitonutrientov nudijo bistvene hranljive snovi, ki jih celice potrebujejo za odlično zdravje.

• Podpirajo učinkovito izkoriščanje hranljivih snovi.

• Koncentrati so pridobljeni s hladnim stiskanjem in obdelavo, ki zagotavljata, da se ohrani njihova prehrambna vrednost.

• Ne vsebujejo glutena.

• Vsebujejo popoln profil lipidov in sterolov iz pšenice, riža in soje.

• Vsebujejo beta-sitosterol, gama-orizanol, stimasterol, kampesterol in oktakozanol.

• Mehke želatinske kapsule, obarvane z naravnim klorofilom, varujejo kakovost hranljivih snovi in so lahko prebavljive.

• Vsebujejo naravni vitamin E za zaščito fitonutrientov pred oksidacijo.

 

TRE-EN-EN® ZA UČINKOVITO DELOVANJE CELIC

Naše telo je sestavljeno iz več tisoč milijard celic, ki morajo učinkovito delovati, če hočemo ostati zdravi. Kako pa si zagotovimo, da celice ostanejo zdrave? Bistvenega pomena so celične ovojnice. Vsaka celica mora prav tako kot celo telo prejemati hranljive snovi in izločati odpadke. Vsako celico v telesu obdaja ovojnica iz lipidov, ki je sposobna razlikovati med snovmi in spuščati v celico samo potrebne hranljive snovi. Na isti način celična ovojnica spusti iz celice le odpadne snovi in stranske produkte presnove. Ob pomanjkanju lipidov, sterolov in aminokislin pa se ta sposobnost razlikovanja v celici lahko pokvari. Celice se lahko »utrudijo«, kar pomeni, da ne morejo sprejemati hranljivih snovi, čeprav so le-te na voljo. Celice lahko postanejo tudi »zaprte«. To pomeni, da ne morejo izločati odpadnih snovi ali stranskih proizvodov presnove, ki se tako nabirajo v celici. Na ta način celice postanejo neučinkovite: za enako delovanje porabijo več energije, kot zdrave celice. Koncentrati polnovrednih žitaric Tre-en-en nudijo bistvene lipide in sterole, ki spodbujajo učinkovito delovanje vseh telesnih celic. Ne pozabite, da smo zdravi toliko, kolikor so zdrave naše celice. Tre-en-en pa krepi »člen« lipidov in sterolov v naši »življenjski verigi« in tako prispeva k zdravju in vitalnosti celic.

 

Član/distributer GNLD naravnih prehranskih dopolnil:

Konrad Mlinarič

051/411-237

kmlinari58@gmail.com

Oglejte si tudi